Continua l’aventura per a les participants del Identitats i Miralls

L’experiència avança i les nostres participants de l’APS Identitats i Miralls continuen aprenent, plantejant interrogants i coneixent el barri de La Mina. Després de la primera trobada amb dos col·lectius d’adolescents, la Kenza, l’Alba, l’Andrea i la Paula tornen a trepitjar territori per apropar-se a la Plataforma d’Entitats i Veïns i Veïnes de La Mina i al grup de joves de l’Aula d’Estudi de Salesians La Mina.

El dimecres 9 de desembre l’Alba i la Kenza tornaven a tenir una nova sessió de servei per al Identitats i Miralls. Aquesta vegada els tocava trobar-se amb dos representants de la Plataforma d’Entitats i Veïns i Veïnes de La Mina. En Josep Maria Monferrer i la Carmen Galindo van rebre a les dues estudiants de Treball Social, que es trobaven per primera vegada amb un col·lectiu d’adults.

Precisament això, ens expliquen, va ser el que va dificultar una mica més la sessió: “Va ser una experiència una mica més complicada ja que ens va resultar difícil guiar la sessió pel camí que teniem plantejat perquè el fil conductor englobava moltes experiències i vivències. El Josep i la Carme com a veïns del barri tenien moltes anècdotes que ensenyar-nos i moltes ganes.”

La trobada les va ajudar a entendre com van néixer els prejudicis i estereotips que es relacionen amb el barri i “a ser crítics per nosaltres mateixes amb la informació que rebem pels mitjans de comunicació amb el que realment és i el que es viu”.

Podeu llegir l’article de la Kenza i l’Alba sobre la segona sessió de servei al bloc del projecte Identitats i Miralls.

La Paula i l’Andrea també van trobar-se per segona vegada amb un col·lectiu del barri. En aquesta ocasió ho van fer amb el grup de secundària de l’Aula d’Estudi de Salesians La Mina: “En aquesta segona sessió anàvem una mica més tranquil·les i amb moltes ganes, vam poder aprendre coses a millorar i reforçar de la dinàmica anterior, per tal de fer-la més enfocada a la notícia”, expliquen al bloc de Identitats i Miralls.

Després d’una dinàmica de presentació per trencar el gel, les dues estudiants van poder aprofundir en la visió que el grup tenia sobre el barri, i més concretament, sobre l’edifici Venus: “Vam poder escoltar opinions molt diverses i interessants sobre l’hipotètic futur de l’edifici.”

Les conclusions i els aprenentatges els podeu llegir més atentament a l’article sobre la segona sessió de servei de l’Andrea i la Paula.

L’experiència continua i encara queda una darrera sessió per apropar-se més a la realitat del nostre barri. Nosaltres les seguirem llegint i acompanyant i intentarem fer-vos partícips dels seus aprenentatges!