Des de l’estiu :: Educació

Arriben les vacances d’estiu i tanquem un curs on les novetats del barri han alimentat el nostre web de notícies. I volem donar la benvinguda al mes d’agost amb un recull especial de tot allò que ha fet créixer la comunitat: parlem d’educació!

 

       

 

La presència de la universitat al barri ha estat un dels grans atractius a nivell educatiu. Amb les aules ja en marxa, durant el mes d’octubre informàvem de la primera pedra col·locada per a construir la residència universitària del Campus Diagona- Besòs de la UPC.

Un altre agent important en el desenvolupament educatiu de La Mina és l’Institut Escola Sant Adrià del Besòs. El centre era considerat per El Periódico com un exemple de innovació educativa a l’extraradi.

El pati de l’Institut Escola, de fet, acollia una xerrada amb referents gitanes i gitanos per a motivar a la comunitat en la continuïtat dels estudis post-obligatoris.

Qui també treballa les potencialitats educatives del barri és el PEB Mina. El projecte comunitari assumia el repte de construir una #Educació360: un plantejament que passava per promoure més oportunitats educatives amb equitat i connectar temps i espais educatius.

 

       

 

L’educació ha estat el tema protagonista del nostre tema de fons del curs. Tant és així, que vam desenvolupar una Taula Rodona per a aterrar i contextualitzar la cultura de l’educació des d’una perspectiva històrica.

També vam aproximar-nos a alguns conceptes i termes que crèiem que calia referenciar per a entendre el funcionament educatiu del nostre barri. Ho vam fer a través d’un eduglosari, apropant-nos a la Fundació Jaume Bofill per a obtenir respostes.

I ens interessava també conèixer les alternatives. És a dir, les noves propostes educatives que s’havien iniciat als nostres voltants. Per a capbussar-nos-hi, vam tractar les Escoles de Segona Oportunitat, les Escoles Magnet, les Comunitats d’Aprenentatge i les Escoles Tàndem.

Us convidem a llegir aquests articles en profunditat, a obrir els posteriors debats i a plantejar-vos noves preguntes!