Des de l’estiu :: feminismes

  • Categoria de l'entrada:desdelamina / Dones

Continuem amb aquest repàs especial del des de l’estiu posant-nos les xancletes liles per recórrer els esdeveniments i les notícies feministes del curs 2020-2021. Ens acompanyeu?

El primer esdeveniment sobre el qual escrivíem a inici de curs va girar entorn al 25N. Pel dia internacional contra les violències masclistes, us vam compartir un recull dels actes presencials i virtuals que es promovien a nivell de ciutat i l’entorn proper. Això incloïa el programa d’activitats de Sant Adrià de Besòs, la proposta de Santa Coloma de Gramenet i les reivindicacions de Badalona.

Des del desdelamina.net, a més, us convidàvem a participar de la campanya “Que la mascareta no confini la teva veu”. Aquesta iniciativa pretenia sensibilitzar entorn a l’augment de les violències masclistes arran de la pandèmia, tant durant els mesos de confinament com posteriorment.

Pel 8M, el dia internacional de les dones, també us vam compartir el programa d’activitats que organitzava Sant Adrià de Besòs per commemorar i reivindicar aquesta jornada.

Pel 8 de març, des del nostre projecte també vam treballar una proposta pròpia. En aquest cas, es tractava de l’especial “Dones de barri, barri de dones”, un recull en femení de quatre testimonis del barri. D’aquesta manera vam conèixer les històries de la Paola Alejandra Anzaldo, la Francisca García (més coneguda com Paqui, la pollera), María Estrada Olivar i Mina Laghmiri Azzauchi.

Fins aquí l’especial des de l’estiu sobre feminismes. Recordeu que aquest és un recull viu i ens permet fer una mirada al curs passat per entomar i programar-ne el següent. Així que us animem a fer-nos arribar aquells articles que heu trobat a faltar i que us agradaria que tractéssim al llarg del proper any…. Ens trobem la setmana vinent amb més repàs i més notícies!