desdelamina 3.0

Quan tothom parla de la web 2.0, nosaltres llancem una nova versió de desdelamina.net: desdelamina 3.0.

No es que vulguem ser més que ningú sinó reflectir que amb aquesta versió comença una nova etapa d’aquest projecte que ens portara a ser més semblants al nostre ideal.

 

logo_ddlm.png

 

desdelamina.net neix com un projecte de dinamització comunitària l’any 2003. Es tractava de crear un canal de promoció de la vida al barri, on les entitats que hi treballen i la gent que hi viu puguin participar en el seu desenvolupament.

La nostra finalitat va ser la de crear una xarxa ciutadana del barri de La Mina on:

::: Els veïns i veïnes puguin informar-se, informar i opinar d’aquells fets que els incumbeixen.

::: Les entitats puguin oferir informació i canals de participació.

::: La gent de fora del barri pugui tenir una visió més aproximada a la realitat del barri i de la seva gent, fugint de prejudicis.

Massa sovint el barri surt en portades de mitjans de comunicació, associant el seu nom amb imatges negatives que no fan més que accentuar prejudicis. Des del nostre web volem que quedi palès el dia a dia del nostre barri i de les persones que viuen i treballen ajudant a tirar-lo endavant.

Ara complementem aquests objectius amb la fita d’esdevenir una comunitat on tots el agents abans anomenats siguin protagonistes compartint experiències, opinions i aprenentatges a través del respecte, el diàleg i la convivència.

El web es vertebra amb un RECULL D’ARTICLES on es publica sobre les activitats, actes, notícies i aspectes del barri. Dintre d’aquest recull es publiquen les anomenades SECCIONS que són col·laboracions estables que tracten o de temes concrets o ho fan d’una forma concreta. Així comptem amb l’agenda d’Anima La Mina , la versió digital del programa de radio Asi va el Barrio , la tira còmica La Mina by Floser i El barri en imatges on es recullen tots els articles amb fotos publicats a la web.

A més hi ha una AGENDA nodrida de tots els actes que es realitzen dins i fora del barri.

Un altre element és l’anomenada COMUNITAT WEB on s’ofereix allotjament per les webs de veïns i entitats del barri. Aquest servei es complementa amb la possibilitat d’oferir adreces de correu electrònic.

Treballant per millorar l’organització dels articles publicats i facilitar la navegació per ells s’ha incorporat una sistema de classificació per CATEGORIES temàtiques. Així es poden consultar els articles relacionats amb Espai Públic , Societat , Dona , Cultura i Educació .

Ara desdelamina.net presenta noves capacitats i podrà donar resposta a serveis i idees que abans era molt complicat d’implementar:

Un CERCADOR de continguts mitjançant del qual es poden trobar aquells articles publicats sobre un tema, personatge o moment al barri.

També tenim la possibilitat de poder realitzar COMENTARIS als articles per part dels nostres visitants. Això ens donarà una imatge més acurada i viscuda dels actes i notícies del nostre entorn més proper.

Els articles també tenen etiquetes. Aquestes fan que els articles es relacionin entre ells i permet fer enllaços entre articles amb els mateixos elements. A més aquestes etiquetes es mostren al NÚVOL DE TAGS on poder veure quines etiquetes són les més utilitzades.

I per últim hem creat un indexador (que anomenem TAULELL RSS) on podem veure còmodament les últimes actualitzacions de les pàgines web relacionades amb el barri (actualment indexa les de Grupo Unión, Radio La Mina, l’Independent de Sant Adrià, el blog del Punt Òmnia del Centro Cultural Gitano i El Punt – Sant Adrià. Si tens una web i vols que t’indexem no dubtis en fer-nos arribar un correu electrònic)

desdelamina.net utilitza el gestor de continguts Drupal. Mes enllà de un nom o l’eina de moda, volem d’aquesta manera fer patent la nostra aposta per el software lliure i la seva filosofia. Drupal és un gestor de continguts creat sota la llicencia GPL i desenvolupat i mantingut per tota una comunitat de col·laboradors.

També augmenten la nostra presencia a la xarxa per mitjà dels serveis com YouTube, Flickr, Twitter o Facebook.

Si vols veure els vídeos publicats per desdelamina.net només has de buscar el canal desdelamina al Youtube , les fotos les trobaràs a la galeria www.flickr.com/desdelamina. Si vols seguir-nos per Twitter busca el nostre usuari @desdelamina (a més proposem l’ús del hashtag #lmn para los tweets referents al barri). Al Facebook hem creat la pàgina desdelamina.net. Si ets usuari de aquesta xarxa social no dubtis en cercar-nos i fer-te’n admirador.

 

desdelamina.net neix al 2003 i ara arriba cap el 2010 amb il·lusions i eines renovades. A més amb l’idea d’esdevenir una comunitat. I es aquesta idea que volem resumir amb la frase: de la comunitat a la xarxa i de la xarxa a la comunitat.