Desmuntant a Kent Brockman :: Com fer no-ficció al barri?

Aquesta última setmana de juliol hem pensat a fer una travessa entorn el periodisme, les seves propostes i el barri. A aquesta sèrie l'hem anomenat Desmuntant a Kent Brockman: Com fer no-ficció al barri?

 

A vegades quan parlem del desdelamina ens diuen o pensem que som una mena de projecte periodístic, fins i tot, moltes de les tasques i accions que fem diàriament no s'allunyen de les que faríem a un projecte periodisme digital.

La realitat és que no ens sentim periodistes, sinó educadors que a vegades juguem a ser-ho. La nostra tasca consisteix a dinamitzar de forma comunitària continguts entorn al barri, que la mateixa comunitat genera. Sovint els continguts i la seva dinamització són de caràcter periodístic, fet que ens obliga a posar-nos aquest tratge.

Com en tots els tratges que ens posem, sempre n'hi ha que ens fan sentir més còmodes, és per això que en el nostre esdevenir periodístic hi ha maneres de fer que ens agraden més que d'altres.

Per aquest motiu hem col·laborat diferents companys periodistes, que ens han explicat de primera mà que és per a ells un periodisme compromès, proper i crític i a més a més hem aprofitat perquè ens facin algunes recomanacions de cara a l'estiu!

 

Han fet possible aquest seguit d'articles, els periodistes:

> Javier Torres (@Javi__Torres)

> Jordi Ribalaygue (

> Enric Borras (@enricb)

> Sergi Picazo (@sergipicazo)

> Andreu Merino (@andreumerino)