Donem la benvinguda a la setena edició del Identitats i Miralls

  • Categoria de l'entrada:desdelamina

Ja són set les edicions del Identitats i Miralls que hem iniciat al desdelamina.net. I cadascuna ha estat diferent. Noves expectatives, nous aprenentatges. I noves participants. La setmana passada vam conèixer a les sis persones que aquest any formaran part d’aquesta experiència, i us les hem volgut presentar.

El passat dimecres 11 de març vam viure la sessió d’aprenentatge de la setena edició del Identitats i Miralls. Una jornada per conèixer i per conèixer-nos i una porta d’entrada al barri de La Mina per a les estudiants del Grau de Treball Social de la Universitat de Barcelona.

L’Identitats i Miralls és, per a nosaltres, una oportunitat per aprofundir i contextualitzar la imatge pública del barri de La Mina. És una experiència per recórrer la realitat de la nostra comunitat, amb l’ajuda del veïnatge i del teixit associatiu, i comparar-la amb allò que els mitjans de comunicació han construït al voltant d’ella.

Al llarg d’aquesta experiència d’Aprenentatge i Servei, l’alumnat de la Universitat de Barcelona s’aproximarà a la comunitat del nostre barri per generar espais de reflexió, potenciar la mirada i la lectura crítica i aprofundir en com els mitjans de comunicació influeixen en la creació de identitats personals i comunes.

Totes les vivències ens les compartiran a través del bloc d’Identitats i Miralls, un racó digital que ens permetrà observar com es desenvolupen les diferents sessions de servei amb els col·lectius participants i que ens convidarà a plantejar-nos nous interrogants sobre el nostre propi barri.

Inicialment, per a aquesta setena edició del Identitats i Miralls, hi havia previst realitzar tres sessions de servei amb diferents grups participants. Malgrat això, la situació actual que estem vivint, a causa del Coronavirus i el confinament de la nostra societat, fa que la incertesa sigui ara protagonista de la nostra realitat. No sabem, per tant, com ni quan esdevindran les properes trobades de l’experiència. Restarem a l’espera de novetats i us les compartirem perquè n’estigueu al cas.

Tot i així, i més enllà dels possibles canvis, benvinguda, setena edició del Identitats i Miralls!