Un dia qualsevol, el barri es desperta jugant

Avui el barri s'ha despertat envaït amb centenars de globus col·locats als carrers, i acompanyats amb un missatge «Agafa'm i Juga» i amb propostes de joc tan universals com donar tocs al globus sense que toqui el terra, explotar-lo amb alguna part del cos o transportar-lo entre dues o més persones.

streetart_laminajuga01_0.jpg

Aquesta aparició massiva forma part de la celebració del Dia Internacional del Joc (declarat per les Nacions Unides), que el passat dijous 24 de maig va contar amb la gran festa de jocs al Parc del Besòs organitzada per les entitats i serveis del barri i que amb aquesta nova acció ha volgut sorprendre a tots els veïns i veïnes, que des de les 7.30h del matí de un dia qualsevol i quan anaven de camí a l'escola o a la feina s'han trobat el barri ple de simpàtics personatges que els han convidat a jugar.

streetart_laminajuga02.jpg

L'iniciativa l'han portat a terme els educadors de l'Espai Jove i La Capsa dels Jocs -serveis del Consorci del Barri de La Mina– i l'equip del Casal Infantil La Mina que volen contribuir a reivindicar la importància i la necessitat de jugar. Jugar es divertir-se, es pot jugar sol o amb altres, es pot jugar amb o sense joguines,  jugar es una acció universal i ha d'estar present a totes les cultures i a totes les edats. A més de ser un element d'entreteniment, jugar ens permet descobrir, conèixer i relacionar-nos.

streetart_laminajuga03.jpg

Petits i grans han gaudit d'aquesta proposta que els ha fet començar el dia jugant junts i amb un gran somriure a la cara.