Dones de barri, barri de dones :: Francisca García Moreno

  • Categoria de l'entrada:desdelamina / Dones

Avancem en la nostra particular descoberta entorn al 8M, el dia internacional de les dones. Tal i com us vam explicar la setmana passada, al llarg del mes de març recorrerem els nostres carrers a través de veus i rostres de dones per entendre com es viu el feminisme des de la nostra comunitat.

El recorregut el vam iniciar a través de la mirada de la Paola Alejandra Anzaldo, una dona advocada, de 37 anys que en fa 4 que viu al barri de La Mina. I avui coneixem el relat de la Francisca Garcia Moreno, més coneguda com “Paqui, la pollera”.

La Paqui té 55 anys. Fa 50 que viu al nostre barri i és botiguera. Malgrat que a la Paqui li hagués agradat ser advocada, la seva feina li permet conèixer al veïnatge, fer teixit i participar del moviment associatiu a La Mina.

Com la Paqui, són moltes les dones del nostre barri que treballen dia a dia, a peu de carrer i potser sense saber-ho, per fer una societat més justa i més igualitària. Al llarg del mes de març us en donarem a conèixer més. Però ens agradaria que vosaltres també ens feu arribar les dones que fan barri.

Ho podeu fer utilitzant els hashtags #barridedones #donesdebarri a l’Instagram o enviant-nos un correu a info@desdelamina.net.