El barri posa en marxa el nou curs després de les vacances d’estiu!

  • Categoria de l'entrada:desdelamina

Fa uns dies us avançàvem que Ràdio La Mina arrencava una nova temporada. I és que l’activitat ha tornat al barri amb l’inici del mes de setembre. Malgrat el context actual, els serveis i les entitats de La Mina es posen en funcionament després de les vacances. Fem, doncs, un repàs de les propostes del nou curs!

Infants i joves tornen a recuperar la normalitat de les rutines amb l’inici del curs. L’Institut Escola La Mina va obrir les seves portes a mitjans de setembre, amb les mesures necessàries per la Covid-19, i després d’uns mesos llargs de confinament que van enllaçar amb l’estiu. I la resta d’acompanyaments socioeducatius també han anat sumant-se a l’activitat progressivament. 

Així ho hem vist a les xarxes socials de l’Espai Jove La Mina, que anunciava l‘obertura d’inscripcions a partir del 16 de setembre. El servei està destinat a nenes i nens de més de 10 anys i comprèn les tardes de dilluns a divendres, de 16.30 a 19h.

Els més petits també s’han retrobat amb el joc i els aprenentatges de les entitats del barri. Ho han pogut fer els nens i nenes de Casal dels Infants i de Salesians La Mina, que han posat en marxa els motors de l’activitat per garantir l’atenció directa amb la infància del territori.

Qui no ha necessitat reactivar la tasca ha estat la Capsa dels Jocs, que s’ha mantingut oberta durant tot l’estiu, oferint servei als nens i nenes del barri i a les famílies:

Per als adults de La Mina les opcions formatives estan trigant més en despertar. Tot i així, es poden trobar algunes ofertes de tallers al Punt Òmnia PES La Mina. El primer que es va posar en marxa va ser l’espai obert, un espai de lliure accés disponible de dilluns a dijous, d’11 a 12 i de 16 a 17h.

També estan obertes ja les inscripcions al Curs d’Introducció a la informàtica, que es farà els dilluns i dimecres, de 9.30 a 11h, i els dimarts i dijous, també en aquesta mateixa hora.

Pel que fa als tallers del Punt Òmnia aquest trimestre, els dilluns, de 17 a 18.30h, es farà “Treu-li suc a les xarxes socials”. I els dimecres, de 17 a 18.30h, el taller “Inspiració digital, creació i pantalla”, sobre disseny i creació digital.

Pel que fa a la formació, ja estan en funcionament també el Centre de Formació d’Adults de Sant Adrià del Besòs, amb el programa 2020-2021, i el Consorci de Normalització Lingüística de Badalona i Sant Adrià, que ha reprès els cursos presencials d’aquest trimestre.

També s’ha reprès l’oferta cultural del territori més proper. És el cas del Centre Juvenil Polidor, amb propostes en línia per als més joves. L’espai s’ha reinventat per adaptar-se al context i no deixar a cap persona sense la seva activitat!

També s’ha actualitzat el Centre Cívic Besòs. En aquest cas, proposant un nou horari a partir del mes d’octubre (de dilluns a divendres, de 8 a 21h, i els dissabtes, de 10 a 14h). D’altra banda, ja estan en marxa els tallers i cursos del trimestre, tant en format virtual com presencial: salut i benestar, dansa i música, propostes familiars, art, activitats per a infants i joves… Consulteu tota l’oferta formativa del Centre Cívic Besòs!

Els espais comunitaris també recuperen presència i protagonisme amb el nou curs. I és que el proper 15 d’octubre es celebrarà un nou plenari del pebMINA, el Projecte Educatiu de Barri del nostre territori. La trobada serà virtual i servirà per posar en comú l’estat de les entitats participants i en marxa, l’activitat comunitària.