La Confederació premia el Desdelamina pel seu alt impacte en la comunitat

  • Categoria de l'entrada:desdelamina

El nostre projecte rep el reconeixement als Premis La Confederació 2018, atorgats per la Confederació Empresarial del Tercer Sector Social de Catalunya.

 

      

 

El passat 6 de juny, el Centre Cívic Golferichs de Barcelona acollia l’entrega dels Premis La Confederació 2018, i el Desdelamina va ser un dels quatre projectes reconeguts. La Confederació Empresarial del Tercer Sector Social de Catalunya destaca les millors experiències de democràcia interna i transformació social desenvolupades per entitats no lucratives que treballen en l’àmbit dels serveis a les persones.

En aquesta segona edició, es van presentar 33 candidatures i quatre d’elles van ser les premiades. En aquest cas, en la categoria de la governança democràtica, l’Associació Alba va ser reconeguda pel seu model de participació interna, un canvi en la cultura de l’organització iniciat fa anys i que ha dotat de capacitat real de decisió al conjunt de professionals que en formen part.

I en la mateixa categoria, el jurat premiava una iniciativa de la Fundació Salut Alta (Badalona) en la modalitat d’experiències de participació de persones usuàries per haver obert el procés de creació d’un nou centre obert a més de cent persones vinculades a la comunitat: infants, joves i famílies, professionals, voluntaris i agents externs.

El premi a les millors pràctiques en la categoria de transformació social va ser destinat a l’Associació Oasiurbà, amb el projecte ‘Punt Raval’, que té l’objectiu d’empoderar el veïnat en qüestions d’habitatge i rehabilitació de pisos de famílies en situasió d’exclusió social.

I en la modalitat d’experiències amb alt impacte en la comunitat, el Desdelamina va ser premiat pel seu paper en la desestigmatització del barri i per esdevenir un canal de participació, informació i opinió.

A més, la Fundació Vicki Bernadet rebia una menció especial del jurat pels projectes de prevenció d’abusos sexuals en la infància arreu del país i amb tots els col·lectius involucrats.

 

      

 

Des del nostre projecte, estem molt agraïdes d’haver estat reconegudes i premiades. Per la nostra part, continuarem treballant amb la mateixa il·lusió i energia per explicar-vos la nostra visió del barri de La Mina, les coses constructives que hi passen i el que no acostuma a aparèixer a una gran part dels mitjans de comunicació.