El Casal Infantil de La Mina fa una mirada enrere per continuar endavant al seu 30 aniversari

  • Categoria de l'entrada:Cultura / Educació

L’Associació Casal Infantil de La Mina va celebrar el passat divendres, 13 de maig, una festa per commemorar el seu 30 aniversari.

A l’acte que va presentar Núria Famades, anterior directora del casal, es va parlar del passat i del present de l’Associació, es va agrair la confiança de les famílies que generació confien en aquest projecte, es va presentar la incorporació de la cooperativa Xarxa Gedi per donar un recolzament tècnic i econòmic al projecte i es va animar als presents a formar part d’una nova junta directiva amb il·lusions renovades.

El Casal Infantil de La Mina fa una mirada enrere per continuar endavant al seu 30 aniversari

Durant la tarda també van pujar a l’escenari l’actual president de l’Associació, José Antonio Parra i Pilar, antiga companya que va fer un homenatge a l’Horacio, un dels educadors amb més historia dins del Casal.

Hi van ser presents, la directora general d’Acció Cívica i Comunitària, Violant Cervera, l’alcalde de Sant Adrià de Besòs, Jesus Mª Canga -acompanyat per diversos regidors del consistori-, juntament amb altres companys i professionals del barri i persones que s’hi han deixat la pell durant molts anys per tirar endavant aquest projecte: monitors i monitores, la junta directiva i moltes famílies i infants del barri.

El Casal Infantil de La Mina fa una mirada enrere per continuar endavant al seu 30 aniversari

Aquest curs, el Casal Infantil ha fet l’aposta per oferir noves propostes educatives, regularitzar l’assistència i el compromís dels nens i nenes que s’han inscrit i de les seves famílies, fixant les ràtios, l’obligatorietat del pagament de les quotes mensuals i establint el contacte permanent amb les famílies i altres professionals; entenent que el procés educatiu no comença i acaba en l’infant, sinó que ha d’implicar també el seu entorn.

Un Peter Pan de La Mina
En motiu d’aquest 30è aniversari els nens i nenes del casal van realitzar una obra de teatre musical basada en el conte de J.M Barrie, “Peter Pan”.

El Casal Infantil de La Mina fa una mirada enrere per continuar endavant al seu 30 aniversari

Han estat preparant la representació des del gener dins del projecte de teatre, una de les noves propostes del Casal que pretén, educant i potenciant aspectes com l’expressió oral, l’expressió corporal i la rítmo-musical, incorporar la imaginació i la creativitat en el desenvolupament de l’infant. La representació ha estat la culminació de tots els objectius desenvolupats al llarg del curs.

El musical Peter Pan ha contat amb la col·laboració del grup de maquillatge de l’optativa que l’IES Fòrum i Espai Jove fa conjuntament, amb els professionals de caracterització de l’IES Salvador Seguí i del grup de Dones Iris que ens van fer una xocolatada per tots els nens i nenes.

Una vegada acabada la representació, els assistents van poder rememorar el transcurs històric que ha tingut el Casal des dels seus inicis fins al seu moment actual a través d’una exposició fotogràfica, mentre degustaven el pica – pica que hi havia preparat amb la col·laboració de la cooperativa Frescoop.