El pebMina treballa en el repte de desenvolupar una #ComunitatQueEduca

El pebMina – Projecte Educatiu del barri de La Mina acomiadava el 2018 amb bons motius de celebració. Després d’haver treballat en la proposta “Itineraris 360”, rebia el premi “Comunitats que Eduquen”, emmarcat en la iniciativa “Educació360. Educació a temps complet”.

I és que al llarg dels darrers mesos l’entitat ha dissenyat un projecte que agrupa associacions, serveis i administracions de Sant Adrià del Besòs per aconseguir vincular els espais i agents del barri amb l’objectiu de treballar plegats per generar una educació a temps complet, on els aprenentatges estiguin connectats i es promogui la igualtat d’oportunitats i l’equitat. Aquest era, justament, el repte que plantejava la crida “Comunitats que Eduquen”, una oportunitat per repensar la tasca educativa des de la comunitat i el treball col·laboratiu.

Primer premi a Itineraris 360

D’aquesta proposta, Itineraris 360, ja us en parlàvem fa uns mesos al nostre mitjà. Ara, però, el pebMina assoleix el repte de desenvolupar el projecte al llarg d’aquest any, després que la crida de “Comunitats que Eduquen” li atorgués el primer premi. 

En un entorn complex on infants i joves no sempre tenen garantides les condicions d’educabilitat i els processos d’aprenentatge, Itineraris 360 treballarà en diferents àrees per assolir un èxit educatiu òptim. Així, s’inclouen l’àrea de resiliència, l’àrea de condicions d’educabilitat, l’àrea de processos d’E/A i l’àrea de les competències escolars.

La feina continua i és el moment de posar en marxa aquesta aposta pels aprenentatges personalitzats, fent que el nostre barri es desenvolupi com una  altra més de les #ComunitatsQueEduquen.

Imatge de les àrees de treball de Itineraris 360