El PIM (Punt d’Informació Mediambiental) de la Mina :: Educació mediambiental

Després de dues setmanes de funcionament, es pot dir, que el Punt d’Informació Medi Ambiental (PIM) no passa indiferent a la gent de la Mina.

Unes 40 persones s’han acostat aquests dies fins a l’oficina que atent la Loli, veïna del barri, per fer-li saber les seves queixes i suggeriments, que ella recull puntualment. A més, ella dóna informació sobre tractament de residus, les deixalleries més properes, selecció de la brossa…

Fins ara, la protesta més freqüent és per la brutícia dels carrers.
Molt especialment, per les orines de la gent més incívica, que pren la via pública per un wàter, i pel pipí i els excrements dels gossos que no es recullen. Un dels suggeriments més recurrents és la poda dels arbres, per tal d’evitar les al·lèrgies que porta el pol·len de la primavera.

Les denúncies que es reben es traslladen directament al departament municipal corresponent. Així, ja s’ha parlat amb la Guàrdia Urbana, i els departaments responsables de la Via Pública i Parc i Jardins.

Acosta’t al PIM
Com aquestes, es volen recollir totes les suggerències i denúncies que de primera mà es portin al PIM. Els responsables del punt d’informació, a més d’orientar i mirar de donar solucions a les qüestions relacionades amb la millora de l’entorn, estan oberts a la participació ciutadana.

Paral·lelament, a l’atenció directa del públic, cada dimarts i dijous durant dues hores, la Loli és al carrer per comprovar l’estat dels contenidors i si estan situats allà on més convé. Aquestes sortides li permeten tenir un contacte personal amb la gent del barri i potser, al costat d’un contenidor que regalima per tots costats, explicar a una altra veïna que els líquids no es poden llençar directament a les escombraries, que cal posar-los en un recipient o que si no són olis es poden llençar al wàter de casa.

La feina del PIM avarca tot el que està relacionat amb la millora del entorn comú que comparteixen les persones del barri, per això, també s’està estudiant la manera d’organitzar la recollida de piles, olis i roba.

El local es troba al carrer Orient, al costat de Correus.