El projecte Identitat i miralls continua avançant i les alumnes ens expliquen com ho viuen

  • Categoria de l'entrada:desdelamina

Les sessions del projecte Identitat i miralls han anat avançant i amb elles, les sensacions de les alumnes participants. Les estudiants del grau de Treball Social de la Universitat de Barcelona ens expliquen com viuen els seus primers contactes amb les entitats i col·lectius del barri de La Mina.

     

Després de la sessió d'introducció al projecte, les participants del Identitat i miralls van tenir les primeres preses de contacte amb els col·lectius del barri. El matí del passat 22 de març, la Mireia i l'Anaïs van conèixer la realitat del Institut escola de Sant Adrià del Besòs, entrevistant a la seva directora, la Marta del Campo. A més, també van xerrar amb un grup de persones usuàries del Punt Òmnia de La Mina: "Certament aquestes converses ens han obert a una realitat diferent, per una part hem pogut comprovar que hi ha molta gent involucrada en una millora social del barri i per altra com els prejudicis i els estereotips continuen molt vigents".

Per la seva banda, l'Anna i la Clàudia van tractar les notícies amb un grup de periodistes: "Per la nostra sorpresa no només vam aprendre diferents punts de vista sobre el periodisme i sobre la notícia sinó que ells van fer un anàlisi autocrític i van veure que moltes vegades es permeten llicències que no s’haurien de permetre". La sessió la van completar treballant mà a mà amb tres educadors de la PES La Mina.

Complint amb la seva creativitat i originalitat en els textos, l'Ariadna i el Lorenzo ens feien arribar les seves experiències a través de l'article "Com una festa d'aniversari". En ell, ens explicàvem les conclusions de dues sessions que van compartir amb les Adrianes i amb la Meritxell, periodista de La Vanguardia: "Fou un dia en què se’ns brindà l’oportunitat de posicionar-nos al lloc de les persones afectades per les notícies, i al lloc de qui les escriuen."

També el Miguel Ángel i la Sara van poder conèixer la realitat del món periodístic i del barri en companyia d'en Jordi Ribalaygue, col·laborador de El Mundo i del Diari de Sant Adrià, i del grup de dones Iris: "Cuando concluyó la sesión nos dimos cuenta de la gran cantidad de cosas que habíamos aprendido sobre la Mina y sobre cómo viven los vecinos su existencia aquí, en tan sólo poco más de una hora de reloj".

Si voleu ampliar el contingut de cadascuna de les sessions, no dubteu en visitar el bloc del projecte Identitats i miralls!