El Tram, les notícies del Periódico i els seus comentaris

La setmana passada el barri fou protagonista d’una noticia del diari el Periódico de Catalunya. Aquesta informava de dues aturades de la T6 del Trambesós degudes a atacs amb pedres contra un comboi. A la vegada,  sutilment s’informava (o desinformava) que en les línies T5 i T6 els incidents són freqüents, requerint fins i tot, a vegades, lai ntervenció de la policia.

 tramvia.jpg

 

La notícia propicià un reguitzell de comentaris en la web del diari amb fortes connotacions racistes i despectives vers les persones d’ètnia gitana. A desdelamina.net creguerem convenient enviar una carta al servei de l’usuari d’esmentat diari tot demenant mesures contra uns comentaris que creiem ofensius a la vegada que totalment desinformats i allunyats de la realitat del barri. Una setmana després, encara no hem tingut resposta.

 

Sorprenentment, descobrírem a Europa Press una nota de premsa de l’empresa gestora del servei del tram en que s’informava que el tram entre plaça de les Glòries i Sant Adrià del Besós és dels que registra un índex més alt de viatgers sense el corresponent bitllet. També es felicitaven per l’èxit de la campanya intimidatoria ‘Valida tu título, todos te estamos vigilando’.

Contestant als comentaris que la noticia generà en la web, creiem que els habitants del barri poden suportar diverses etiquetes, però que seguint dades del propi Consorci del Barri (són una mica antigues), a la que més gent englobaria és d’una població amb rendes bastant per sota de les mitjanes catalanes.

I ara contestant als responsables de l’empresa gestora del Trambesós, no és amb més policia ni amb costoses campanyes intimidatories pagades amb diner públic, com es solucionen problemes de desequilibri de riquesa.

 

 

La foto que ilustra aquest article està extreta de la galeria Flickr d’Aniol l i està sota llicència Creative Commons