L’edifici Venus, més a prop del desenllaç amb l’aprovació del nou Pla de gestió

  • Categoria de l'entrada:desdelamina

Fa uns mesos us informàvem de l’ordre del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya, que obligava al Consorci del barri de La Mina a enderrocar finalment l’edifici Venus. Ara és el mateix organisme qui anuncia el nou Pla de gestió que podria suposar el desenllaç d’aquesta condemna en els propers 5 o 6 anys.

Després del cessament de Francesc Iglesias, secretari general d’Afers Socials i Famílies de la Generalitat de Catalunya i president de la comissió executiva del Consorci del barri de La Mina, el col·lectiu d’afectades i afectats per l’edifici Venus restava a l’espera de possibles novetats. I aquestes no han trigat gaire en arribar.

El passat 29 de gener, Paqui Jiménez, representant de les veïnes del bloc, es reunia amb Chakir Homrani, conseller d’Afers Socials i president del Consorci del barri de La Mina. Una trobada que servia per presentar el nou Pla de gestió de l’edifici Venus, un projecte que sembla posar data per complir finalment el pla urbanístic, pendent des del 2002.

Aquest pla està dotat amb 30 milions d’euros i inclou l’enderroc de l’edifici i el reallotjament de les famílies. Els veïns i veïnes rebran una quantitat pel seu pis o bé un altre habitatge. Queda pendent ara el seguiment de la seva execució i dels terminis: els primers reallotjaments estan previstos per al 2023.

El nou pla de gestió s’aprovarà l’11 de febrer i hi donaran suport les quatre administracions implicades (Generalitat de Catalunya, Diputació de Barcelona, Ajuntament de Sant Adrià del Besòs i Ajuntament de Barcelona). 

Sobre aquesta qüestió va parlar la mateixa Paqui Jiménez al programa Bàsics de Betevé: “Esperem que el pla no s’allargui més i s’executi el més ràpid possible”.

També informaven sobre el Pla de gestió de l’edifici Venus diferents mitjans de comunicació:

 

Objectiu Venus, el projecte que acompanya les veïnes i veïns afectats per l’edifici Venus, continua treballant i donant suport al col·lectiu. Com anunciava a inicis d’any al plató de Badalona Tres60, aviat sortirà el llibre de la campanya de crowdfunding #GoteoxVenus. Podeu seguir totes les novetats del cas a través de la seves xarxes socials @objetivovenus i de la pàgina web del projecte.