Eleccions Municipals SAB 2015 :: Feixisme mai més! Ni a Sant Adrià ni enlloc!

  • Categoria de l'entrada:desdelamina

La presencia d'una regidora de Plataforma per Catalunya al nostre consistori va ser una de les noticies més destacades de les darreres eleccions municipals.

En aquestes eleccions es torna a presentar la candidatura i hem convidat a David Karvala, activista d'Unitat contra el Racisme i el Feixisme perquè ens ajudés a reflexionar sobre allò que implica aquesta realitat al nostre municipi i la seva vida política.

"Durant aquests dies es compleixen 70 anys de l’alliberament del camp de concentració Ravensbrück, on els nazis feien servir dones com a mà d’obra esclava. Unes 90.000 mil dones van morir allà, per les condicions de l’esclavitud o directament a les càmeres de gas.

És per tant molt trist haver de combatre avui els hereus dels nazis, forces polítiques que segueixen el camí de Hitler, encara que sigui a l’empara d’una disfressa.

Els nazis no van arribar al poder dient que durien a terme un genocidi contra les poblacions jueves i gitanes. Al contrari. Organitzaven activitats de lleure per a nanos (excepte els jueus). Repartien menjar a gent necessitada (excepte els jueus). Criticaven els grans empresaris i els polítics, i deien que defensaven els interessos de la gent del carrer (excepte els jueus). I quan van arribar al poder, van instaurar una brutal dictadura, sota la qual tothom va patir terriblement; la gent jueva, gitana, d’esquerres, LGBT, discapacitada, sindicalistes… Gairebé tothom excepte… els grans empresaris.

Els feixistes d’avui també diuen que defensen “els de casa” i critiquen els grans empresaris i els polítics. Però igual que els nazis, el que busquen és dividir-nos. Volen dividir el veïnat en funció de “races”, quan només hi ha una sola raça, la raça humana.

Juguen molt brut. En un lloc carreguen “contra els gitanos”; en un altre, diuen que defensen un grup de persones gitanes contra un altre. En un lloc diuen que tots els joves llatins son “pandilleros” i que se’ls ha d’expulsar del país (encara que no coneguin cap altre país que aquest); en un altre intenten convertir la gent llatina en els seus aliats, com a castellanoparlants, contra la llengua catalana. En un lloc promouen l’homofòbia; en un altre es presenten com a defensors de la gent LGBT davant “els musulmans”. Etcètera.

Sant Adrià té la desgràcia de tenir aquest feixisme dins l’ajuntament, sota la forma d’una regidora de Plataforma per Catalunya (PxC).

Aquesta regidora es presenta com una veïna més, preocupada per la resta del veïnat (excepte, per descomptat, els musulmans, gitanos, llatins, gent LGBT, gent d’esquerres…). Però quan defensa el repartiment de joguines o de menjar segons criteris racials, no és perquè no hi hagi pensat a fons, sinó perquè aquesta regidora forma part del nucli dur d’un partit feixista.

PxC —hereu en part del franquisme— avui té connexions directes amb altres partits feixistes, incloent-hi el partit obertament nazi i assassí, Alba Daurada a Grècia. Diversos membres de la cúpula dirigent de PxC tenen condemnes per violència. Davant una mobilització veïnal antiracista a L’Hospitalet, Robert Hernando —dirigent de PxC gràcies a un “cop d’estat” intern del que va participar la regidora adrianenca— va dir d’ells “cuando empiecen a cortar cuellos van a ser los primeros”. Les resolucions que aquesta regidora presenta a l’ajuntament no responen a les necessitats reals de la gent de Sant Adrià, sinó a les ordres i decisions de PxC.

Per exemple, va presentar a l’Ajuntament una llarga resolució sobre l’Estat islàmic a Síria, un text estàndard impulsat per PxC que té com a únic objectiu aprofitar-se de la tràgica situació a Síria per promoure sospites i odi vers la gent musulmana d’aquí, oblidant o encobrint el fet que les principals víctimes de la barbaritat d’Estat islàmic són musulmanes.

Unitat Contra el Feixisme i el Racisme (UCFR) és un espai ampli que aglutina més de 400 entitats de tota mena, contra l’amenaça de l’extrema dreta. Ens dediquem exclusivament a desemmascarar el feixisme i a mobilitzar en contra seu. Durant les properes setmanes, impulsarem una campanya per intentar lliurar els ajuntament de la presència de feixistes, i evitar que entrin a més municipis.

 

 

Actualment, no existeix un grup local d’UCFR a Sant Adrià, però fora molt positiu que es formés un. En l’ambient actual amb el creixement de la islamofòbia, la gitanofòbia, odi vers la gent LGBT… trobem que, a banda de l’efecte directe de la nostra feina contra el feixisme, el fet d’unir-nos i treballar plegades, persones d’origens i sensibilitats diverses, és en si mateix molt positiu.

Durant la campanya electoral, repartirem desenes de milers d’octavetes, organitzarem diferents actes i mobilitzacions. Us animem a participar des del vostre municipi. Com arreu de Catalunya, l’enorme majoria de la gent de Sant Adrià no vol els feixistes i franquistes al seu ajuntament. Fins i tot una gran majoria de les persones que van votar PxC l’any 2011 ho van ser sense saber què representa realment.

Netejar el consistori de feixisme és a les mans de les persones i entitats del municipi. Amb unitat, els podem fer fora. No Passaran!!"