Els drets de la infància i l’erradicació de la violència contra les dones omplen la setmana d’activitats

La setmana del 19 de novembre conté dos dies senyalats: el Dia Universal dels Drets de la Infància, dimarts 20, i el Dia Internacional per l’Erradicació de la Violència Contra les Dones, diumenge 25. I al barri s’organitzen diversos actes per commemorar-los.

Per començar, dilluns 19 de novembre arrenca a la Biblioteca Font de la Mina (c. Ponent, 21) l’exposició “Missatges per la No Violència Masclista”, que durarà fins al 3 de desembre.

L’endemà, dimarts 20, és el Dia Universal dels Drets de la Infància, i un any més el projecte educatiu del barri (pebMINA) ho commemorarà en un acte obert a tot el veïnat. La celebració tindrà lloc a les 17.30 h al Casal Cívic La Mina, i consistirà en la construcció d’una pancarta conjunta per part de la canalla assistent, un taller de “titella” i el ball final de la cançó dels drets dels infants del grup d’animació musical Xiula.

Dia Universal Drets de la Infància

Dimecres 21 segueixen els actes en motiu del Dia Internacional per l’Erradicació de la Violència Contra les Dones. De 9.30 a 14.30 h el Jovent de Sant Adrià Contra la Violència Masclista organitza una gimcana, i a les 12.00 h té lloc la xerrada “Què podem fer davant el maltractament?”, a càrrec del GAV Mossos d’Esquadra. A l’Espai Cultural Font de la Mina. (c. Ponent, 21). Dijous, de 10.00 a 13.00 h, la plaça M. Àngels Rossell (davant del CAP La Mina) acollirà uns estands informatius, i a les 12.00 h es llegirà el manifest. A la tarda, a les 17.45 h, tindrà lloc a la cantonada del passeig Venus amb Saturn/Ponent  l’acte comunitari “Totes les cares del maltractament”, que consistirà en una marxa de les entitats i serveis que formen part del pebMINA. El recorregut acabarà a l’Espai Cultural amb una presentació de les diferents auques que han realitzat aquests mateixos col·lectius.

Dia Internacional Contra la Violència Vers les Dones

Els actes seguiran també l’altra setmana. Dimecres 28 tindran lloc la xerrada “Diversitat religiosa amb mirada de dona” a les 10.30 h i la realització d’un grafiti en viu contra la violència vers les dones a les 12.00 h (ambdós actes al Campus Diagonal-Besòs, el segon en concert als Jardins Can Llima). I divendres 30, a les 18.00 h a la Biblioteca Font de la Mina, l’hora del conte amb “Espai Igualtat Nens/es”.

Cartell actes 25N