Els projectes socioeducatius del Consorci del barri de La Mina estrenen amb força el 2021

Tal i com hem experimentat totes els serveis i entitats socioeducatives del barri, també els projectes del Consorci del barri de La Mina han transformat les seves propostes per poder adaptar-se al context de pandèmia. Ens apropem a tres d’aquests projectes per conèixer com inicien el 2021.

El Fem Família és un dels serveis socioeducatius del Consorci del barri de La Mina que estan en marxa havent adaptat la seva proposta. El servei ha hagut de reorganitzar el funcionament per garantir experiències de profit en la criança i l’aprenentatge compartit.

D’aquesta manera, ha transformat les activitats col·lectives en sessions més curtes i desdoblades, fent grups més petits on poder encabir-hi tothom. Així, s’ha reduït l’aforament i mantingut grups bombolla d’acord les mesures sanitàries. A més, ara les tutories individuals es fan majoritàriament per via telemàtica.

Uns canvis que han comportat millores no previstes inicialment. Això permet al Fem Família detectar necessitats més ràpidament i millorar la participació de persones que en grups grans podien sentir-se més cohibides. També la comunicació telemàtica permet mantenir el vincle amb el servei més enllà de les barreres físiques. Les adaptacions faciliten un acompanyament més proper i personalitzat. I a la programació mensual han augmentat el nombre de sortides i passejades per fomentar el temps a l’aire lliure.

L’Espai Jove és un altre dels serveis del Consorci que es troben en funcionament després d’haver-se adaptat a les mesures per la Covid-19. En aquest projecte l’activitat física, el joc i les propostes a l’aire lliure han agafat més protagonisme.

La programació mensual de l’Espai Jove ha incorporat la proposta “El Moviment ens fa més fort”, amb activitats esportives que es realitzen a les instal·lacions de l’Institut Escola La Mina. Aquesta ha estat una bona oportunitat per donar-hi continuïtat al repte comunitari de combatre l’obesitat infantil al territori.

La Capsa dels Jocs també continúa oferint servei als infants del barri. Recentment aquest projecte del Consorci del barri de La Mina va rebre la visita de les càmeres del programa Tres60 de Badalona Televisió. El mitjà va realitzar un reportatge per conèixer com s’organitza el servei per assegurar les mesures de seguretat contra la Covid-19. Així mateix, va fer visibles les activitats que es fan al llarg de l’any, l’opinió de les famílies i la funció social del propi projecte.

Si voleu saber-ne més sobre La Capsa dels Jocs, podeu fer una ullada a la noticia del programa Tres60