Els veïns afectats pels reallotjaments no accepten la darrera proposta de l’administració

L'Associació de Veïns/es del barri i el col·lectiu d'afectats pel procés de reallotjament han decidit no acceptar la proposta del Consorci del Barri, l'Ajuntament de Sant Adrià i la Generalitat de Catalunya presentada el passat desembre.

La proposta es centra a facilitar el reallotjament dels veïns del bloc de Venus per mitjà d'un lloguer mensual, tenint en compte les rentes i capacitats econòmiques de les famílies, dels pisos realitzats amb aquesta finalitat.

Els veïns que acceptin aquest tracte deixarien el seu pis actual en bones condicions perquè el Pla de Besòs s'agafi com a gestor per realitzar lloguers a noves famílies amb necessitats socials en períodes de 2 o 3 anys. L'antic pis continuaria sent propietat dels veïns i dels seus hereus.

L'assignació dels nous pisos es faria amb el criteri de completar els blocs.

Davant aquesta proposta i després d'una assemblea amb els veïns, l'Associació i el col·lectiu d'afectats ha decidit no acceptar la darrera proposta perquè:

1. Significa perdre el dret a les al·legacions fetes fa cinc anys. S'ha demanat en repetides ocasions, tant per part nostre com del nostre advocat, l'Oscar Serrano (Col·lectiu Ronda) que siguin enviades al Jurat d'Expropiacions perquè es fixi el preu de les expropiacions i poder continuar amb la via judicial.

2. Els propietaris no veuen amb bons ulls o no entenen com l'Administració negociara el lloguer de les seves vivendes sense saber quin tipus de contracte o amb quines condicions se signarien.

3. Sobre el tema de les indemnitzacions no hi hagut cap acord.

4. Marxar amb aquest darrer acord es perdria tot dret legal de reclamació posterior.

 

L'Associació de Veïns/es queda a la disposició de tothom per ampliar aquesta informació.