Els veïns prenen la Biblioteca Font de La Mina, contraportada de El Periódico

  • Categoria de l'entrada:Cultura

La Biblioteca era una de les reivindicacions històriques del moviment veïnal de La Mina. A punt de complir els 3 anys d'obertura, s'ha convertit en un referent per als veïns i veïnes. Això és el que explica la Dolores López a l'entrevista que li va fer El Periódico.

 En aquest curt període de temps, la Biblioteca ha aconseguit capitanejar l'activitat cultural del barri, i són moltíssims els veïns que gaudeixen del club de lectura, de l'àmplia oferta de llibres, revistes, pel·lícules, dels ordinadors connectats a Internet, dels cursos d'informàtica…

I es que en un barri humil com el nostre, l'accés a la cultura no és fàcil, com recorda la Dolores en la contraportada d'El Periódico del passat 9 d'abril. Quan és difícil arribar a fi de més, quan es treballa en horaris impossibles… es difícil trobar moments per, com passava abans de l'obertura de l'equipament, haver de sortir del barri per a trobar oferta cultural.

Gran part d'aquest èxit es deu a l'equip, la majoria veí del barri, que ha aconseguit que tots els veïns, amb la seva immensa diferència, hi tinguin cabuda, tot construint un espai on encabir-hi els milers de llibres que viuen a La Mina.

Si us plau, no us perdeu el gran testimoni de la Dolores, una visió sincera, des de dins, d'un barri masses vegades jutjat des de fora. 

«He leído más en seis meses que en muchos años»

El Periódico, Gente corriente 9/4/2012

doloreslopez.jpg