Entrevista a Daniel Martínez Heredia, director del Casal Cívic

Daniel Martínez Heredia és l'actual director del Casal Cívic i també va ser el primer gitano del barri en aconseguir una titulació universitària. Concretament, en criminologia. I el Museu Virtual del Poble Gitano a Catalunya ha publicat una entrevista on ens explica com va viure el seu particular camí en els estudis.

      

"Els gitanos, sovint, estem sotmesos a barreres mentals que nosaltres mateixos hem interioritzat, barreres que fan que no ens plantegem determinades metes perquè creiem que no ho aconseguirem i optem per altres recursos més fàcils", reconeix en Daniel.

Justament amb aquest objectiu, el de combatre la por i els límits, treballa com a responsable del Casal Cívic: "És interessant tenir l'oportunitat de gestionar un espai que ha de ser representatiu de la societat i del barri on visc. […] El poble gitano estem acostumats a l'assistencialisme i el que ens cal és tot el contrari, l'apoderament. Però l'apoderament implica responsabilitat."

Durant l'entrevista en Daniel també parla de la seva implica al Pla Integral del Poble Gitano a Catalunya: "Si no veiem l'èxit laboral dels gitanos que s'han format, difícilment veurem altres gitanos que vulguin formar-se".

L'entrevista completa a en Daniel Martínez Heredia la trobareu a la pàgina web del Museu Virtual del Poble Gitano de Catalunya.