ERC Sant Adrià de Besòs respon :: Eleccions Municipals 2019

  • Categoria de l'entrada:desdelamina

La proposta “Fes una pregunta…” neix amb la intenció de fomentar l’interès dels veïns i veïnes del barri de La Mina per la política municipal i potenciar la participació en les eleccions municipals del 26 de maig. Després de fer el recull de preguntes i fer-les arribar a les diferents candidatures, arriba el moment de les respostes dels possibles futurs alcaldes o alcaldesses de Sant Adrià.

ERC Sant Adrià del Besòs han estat els següents en enviar les seves respostes i per tant, seguim per elles.

Imatge del barri La Mina

Educació

– Hi han diverses preguntes que fan referència a l’educació cívica, des d’ERC el que farem es tractar a tots els barris de la ciutat de la mateixa forma en drets i deures. Farem campanyes d’educació cívica a nivell global de la ciutat però específics també al barri, del costat d’un nou Pla de Transformació del barri de la Mina. Aquestes campanyes han de constar d’una part informativa, educativa però també d’una part sancionadora per aquells que no compleixin.

– Pel que fa a les preguntes referides a infància, ens comprometem a crear i impulsar el Consell d’Infants de Sant Adrià i també un Consell per a la Joventut. I estudiarem si és possible i quines mesures s’han de prendre per tal de certificar-nos com a ciutat amiga de la infància per UNICEF.

– Com a ERC també proposem la creació d’una llar d’infants pública pel barri i garantir escoles bressol d’estiu a preus públics.

Imatge del barri La Mina

Espai públic

– Referent al Parc del Besòs, treballarem en un acord amb l’AMB amb les següents idees: augmentar la seguretat, regulant un horari d’ús, reobrint la Capsa dels Jocs i dignificant el parc restaurant tots els elements que es trobin averiats o inutilitzables.

– La neteja del barri va lligada a dues propostes concretes que fem: una auditoria en profunditat del contracte de neteja per intensificar la neteja en aquelles zones més conflictives i una aposta per l’educació cívica com a eix dins d’un nou Pla de Transformació del barri de la Mina lligat a un augment d’efectius policials de proximitat.

– Des d’ERC volem convertir l’antic CAP en una residència de gent gran amb places públiques.

– Farem un calendari, que serà degudament informat, de podes d’arbres, de control de plagues i eradicació de les mateixes per barris, així com tindrem una reserva de pressupost per a situacions d’urgència.

Societat

– Una de les primeres coses que abordarem si assolim l’Alcaldia serà l’enderroc de l’edifici del carrer Venus.

– Treballarem amb totes les administracions que integren el Consorci del Barri de la Mina per demanar una autèntica implicació i la generació d’un nou Pla de Transformació del barri de la Mina que posi l’accent i la inversió en la vessant social amb eixos com: l’ocupació, la seguretat, el civisme i l’empoderament ciutadà.

– Reprendrem les reunions amb les entitats veïnals i del barri potenciant la participació directa en les decisions que es prenguin des del Consorci del barri de la Mina.

– Lligarem els plans ocupacionals amb convenis concrets amb les empreses que s’estableixin a Sant Adrià, com ara els dos hotels que han anunciat la seva inversió al propi barri, lligant l’ocupació amb la formació i generant autèntiques oportunitats laborals per la ciutadania del barri de la Mina.

– Augmentarem la seguretat amb augment d’efectius de Policia Local i convertint-la en una autèntica policia de proximitat. Pressionarem perquè també s’augmentin els efectius de Mossos d’Esquadra i les investigacions a les màfies de les drogues.

– Impulsarem un Pacte contra la Contaminació obert a totes les forces polítiques i en coordinació amb altres administracions per prendre mesures urgents, a mig i a llarg termini de forma calendaritzada que afecti a totes les contaminacions: atmosfèrica, odorífica, sorolls, amiant,…Pressionarem perquè l’ambit competent també calendaritzi un tancament progressiu de TERSA.

– Garantirem el subministrament elèctric, en tots els casos, a totes les persones que per qüestions sanitàries no en puguin prescindir.

– Pel que fa a l’habitatge buit existent al barri, el primer que farem és fer un inventari de tot l’habitatge buit que existeix realment i després prendrem mesures per motivar als propietaris a posar-los en lloguer o a fer un ús social.

Imatge del barri La Mina

Societat – drogues

– La proposta d’ERC com a solució per al problema de drogues es basa en diferents fronts: el de la seguretat, el de la drogodependència entés com a patologia, el de l’educació i el de les oportunitats laborals, que han de ser eixos d’actuació prioritària d’un nou Pla de Transformació del Barri de la Mina.

– Cal millorar la seguretat, augmentant els efectius de Policia Local i la seva presència al carrer com una autèntica policia de proximitat. Coordinats amb Mossos d’Esquadra per continuar perseguint les màfies de la droga al barri.

– Obrir la sala de venopunció les 24 h i augmentar la inversió en programes de desintoxicació i rehabilitació.

– Treballar en la línia educativa que ja ha iniciat l’Institut Escola, consolidar el model i fer un pla de xoc contra l’absentisme escolar.