Festa Popular del Campus Diagonal-Besòs de l’UPC

La plaça Can Llima, del Campus Diagonal Besòs, va ser escenari, el passat dijous 3 de novembre al migdia, de la festa popular de benvinguda del campus al districte de sant Martí i el barri de La Mina.

La idea d'organitzar aquesta festa neix de la voluntat d'oferir un espai, on la nova universitat pogués conèixer el territori on està ubicada, i el territori pogués conèixer el nou equipament. Recordem que la UPC va començar a funcionar aquest curs, això ha significat l'arribada de 3500 estudiants més el professorat al barri, i ens trobem doncs en una fase de coneixença i aproximació.

Una de les principals voluntats del Campus, és esdevenir un pol referent de la UPC en docència, recerca i innovació en l'àmbit de l'enginyeria industrial, especialment en les tecnologies química, de materials, biomèdica i d'energia, alhora que un element amb potencial per influir socialment a la Mina i Sant Adrià.

En aquesta festa es van agrupar associacions i entitats diverses del districte de Sant Martí i de la ciutat de Sant Adrià, que van compartir espai amb estands de l'alumnat d'Enginyeria de la UPC o del Pla Comunitari Besòs-Sant Adrià.

La plaça es va convertir en un aparador de carpes, on cada entitat o servei va poder compartir la seva tasca, i es van poder crear nexes d'unió entre els diferents agents que treballem en i per la zona.

En paral·lel a la mostra d'entitats es van fer vàries visites guiades a les instal·lacions del campus. Aquestes visites van permetre que molts veïns/es de la zona poguessin conèixer de primera mà com es treballa a la universitat i de quins espais disposa.

Durant la jornada vam estar acompanyats de música en directe gràcies al concert del Grup Aire i el DJ Knight, i vam poder gaudir d'una fideuada gratuïta elaborada per la gent del projecte D'INS, una escola – restaurant de la fundació formació i treball, una entitat ubicada al barri de la mina que té com principal objectiu la formació i inserció laboral de persones amb especials dificultats personals i sociolaborals per incorporar-se al mercat laboral ordinari.

Es calcula que van passar més de 700 persones durant la festa d'inauguració, i les bones sensacions de la trobada son compartides amb altres entitats i serveis del barri. Caldrà veure si som capaços de generar aquestes noves sinèrgies i connexions, que permetin noves dinàmiques al territori. 

Podeu consultar dos articles que també fan referència a aquest esdeveniment:

> Sant Martí amb veu de dona :: Molta participació a la Festa Popular del Campus Diagonal-Besòs de l’UPC

> Consorci del barri de la mina :: Festa de benvinguda de la UPC al nou Campus per als veïns i la comunitat universitària

Al nostre flikr també trobareu les fotografies de la jornada.