Futvalors, quan l’esport esdevé una eina d’educació

  • Categoria de l'entrada:Educació

Promocionar el respecte, el treball en equip, la superació i hàbits saludables a través del joc i l’esport. Aquesta és una de les fites que Futvalors ha fomentat en la seva nova edició. El passat dijous 4 d’abril es tancava el campionat d’enguany amb una celebració on totes i tots hi guanyaven. I és que aquest torneig de futbol va més enllà de l’esport.

Imatge del torneig de Futvalors 2019

La iniciativa del Projecte Educatiu del barri de la Mina (pebMINA) ho ha tornat a fer. Es completa una nova edició del Torneig Futvalors amb una participació de 12 equips formats per joves i infants del barri. Equips que han treballat valors com el compromís, la companyonia o l’esforç col·lectiu a través del joc i l’esport.

Durant el mes de març, el pati de l’Institut Escola La Mina i la Zona Esportiva La Mina han acollit aquesta lliga que va més enllà del futbol. Diferents entitats socioeducatives d’infància i adolescència del municipi hi han participat per treballar, més que la tècnica amb la pilota, els diferents valors educatius.

Imatge del torneig Futvalors 2019

El futbol, en aquest cas, ha esdevingut una eina per fomentar la igualtat, el respecte i la solidaritat. Per a fer-ho, les regles del joc han variat: al marcador, els gols quantificaven tant com els valors i la participació de tots i totes es premiava en cada acció.

Així, entitats com Salesians Sant Jordi- La Mina, el Casal dels Infants o l’Espai Jove han sumat esforços per acompanyar aquesta nova edició. I totes les participants han rebut reconeixement. En una jornada de celebració, els jugadors i jugadores han estat obsequiats amb medalles i un berenar saludable. A més, en l’acte de cloenda hi van estar presents algun dels professionals del primer equip de futbol del RCD Espanyol.

Enhorabona a totes les participants… i fins la propera edició!