I ♡ LA MINA – l’exposició

La proposta I ♡ LA MINA muta de nou en una exposició col·lectiva coordinada per Isma Monfort. A més, aquesta exposició forma part de la programació del DOCfield Barcelona 2018 que gira al voltant de l’amor, sota el títol “Amor. Efectes de l’afecte”.

L’exposició ‘I ♡ La Mina’ vol visualitzar i alhora enfortir el sentiment d’estima al barri de La Mina de Sant Adrià de Besòs mitjançant un recull d’elements visuals documentals.

Paqui, la pollera, amb l'adhesiu "I love La Mina"

‘I ♡ La Mina’, com a concepte i sota la forma concreta de petit adhesiu repartit al barri, vol compartir i constatar públicament aspectes i sentiments positius sobre un barri ple de diferents capes, vivències i estigmes.

Un mecanisme urbà de comunicació, expressa afecte, i respecte. Uns principis indispensables, a partir dels quals, iniciar qualsevol camí. La proposta s’adhereix sense complexos a múltiples campanyes publicitàries per reivindicar grans ciutats, com en el seu dia ho va fer Nova York, i més tard, Roma o Barcelona, entre d’altres. D’aquesta manera l’adhesiu ‘I ♡ La Mina’, difós dins i fora del barri adquireix categoria de codi translocal, perquè convida a jugar / expressar tant a les persones que hi viuen, com a les que estan de pas, sense oblidar a les que encara no el coneixen.

L’origen de “I ♡ la Mina” és una proposta dels participants del taller Espais Zombi: Daniel Alejandro, Chiara De MarcoJordi Lafon, Gaspar Maza  i Toni Sangrà, organitzat per IDENSITAT el 2015. D’aquesta proposta neix el joc de fer visible l’estima per un territori tant estigmatitzat i marcat a l’imaginari col·lectiu com el del barri de La Mina.

el Tram passa per davant de l'edifici Venus

L’ exposició compta amb tres espais:

a. Recull fotogràfic i gràfic sobre el treball en el territori a partir de la proposta ‘I ♡ La Mina’ per millorar l’autoestima dels seus habitants mitjançant accions en positiu i que aporten valor al barri sense negar les seves dificultats i característiques.

b. Selecció d’imatges a Instagram a partir de la campanya 2018 ‘I ♡ La Mina’ que es realitzarà durant els mesos d’estiu. S’anima a tothom qui té algun tipus de relació amb el barri a compartir la seva experiència ressaltant el millor del barri i que els genera sentiment de pertinença.

c. Treball videogràfic recollint testimonis dels creadors i organitzadors de la campanya original d’‘I ♡ La Mina’, així com dels habitants del barri.

L’exposició es realitza a la biblioteca Font de La Mina que cedeix el seu “aparador” per encabir-la durant tot el mes de novembre.

participants a una Cartografia Sensible escoltant a la Maria Ulle

L’inaguració és el dissabte 10 de novembre a les 12.00h a l’espai de la biblioteca Font de La Mina al carrer de Ponent, 21 – 25, 08930 Sant Adrià de Besòs, Barcelona. L’exposició estarà oberta de dilluns a divendres per la tarda (15:30h a 20:30h) i dimecres, dijous i dissabte al matí (10:00h a 13:30h)

Aquesta exposició ha estat possible gràcies a les col·laboracions de Salesians Sant Jordi – PES La Mina, Isma Monfort, Carol Rodriguez, Ester Molera, Jordi Lafon, IDENSITAT, Cooperativa Tres Cadires i Biblioteca Font de La Mina.

A més aquesta exposició forma part de DOCfield Barcelona (Festival de Fotografia Documental) i podeu trobar més informació a: www.docfieldbarcelona.org