Ja falta poc pel carnestoltes

El carnaval o carnestoltes se celebra set setmanes després de la primera lluna plena passat el solstici d’hivern. És a dir, que és una festa que depèn del calendari lunar, i per tant és mòbil en el nostre calendari, que és el calendari gregorià.

 
Com podem llegir a la Viquipèdia, “En la vella societat rural, fortament estructurada pel cristianisme, el temps de carnestoltes oferia mascarades rituals d'arrel pagana i un lapse de permissivitat que s'oposava a la repressió dels instints i la severa formalitat litúrgica de la quaresma. Actualment el carnaval s'ha convertit en una festa popular de caràcter lúdic al voltant del rei Carnestoltes.”
 
Però, i a La Mina?
 
Doncs a La Mina, com cada any, farem la clàssica rua el dijous 23 de febrer, a les 17.45h. La rua començarà a la Rambla de Camaron, tocant el carrer Ponent. És aquí on les comparses s’han de concentrar amb puntualitat. La cercavila farà llavors el següent recorregut: 
– Rambla Camaron 
– Carrer Manuel Fernández Márquez 
– Rambla de la Mina 
– Carrer Ponent 
– Carrer Mar
– Carrer Gregal (passarem per davant del Casal d'Avis)
– Final a la plaça Maria Teresa de Calcuta (davant de la Parròquia)
 
Al final de la rua hi haurà photocall i xocolada, però aquest any no es farà flashmob.
 
El tema d’enguany
 
Enguany el tema de la rua és “La Ciència”, i les comparses poden portar una carrossa o andròmina. A més, és necessari que les comparses que no són d’entitats (les entitats ja es troben en la comissió organitzadora) s’incriguin prèviament mitjançant les butlletes disponibles a la biblioteca i al Casal Cívic. Les inscripcions comencen el 30 de gener i finalitzen el 16 de febrer.
 
 
El carnestoltes del barri està organitzat per la comissió d’acció comunitària del Projecte Educatiu de Barri (PEB) Mina.