XXVª Setmana Cultural :: La Salut a la Mina

Durant aquesta XXVª Setmana Cultural s’han diferents activitats que, directa o indirectament, estan relacionades amb millorar la salut dels veïns i les veïnes, un aspecte molt important que tal treballar més enllà de les consultes mèdiques.

Dissabte 28 es va organitzar des de la Plataforma d’Entitats i Veïns del barri la primera edició de la Cursa La Mina – Run Magazine. Una cursa que va tenir un format únic e innovador, amb 4 distàncies a escollir; 2’5, 5, 7’5 i 10 quilòmetres. Les fotografies d’aquesta les podeu trobar a la galeria fotogràfica de la plana web de Run Magazine.

 

Aquesta cursa va coincidir amb la celebració de la festa “La Mina juga pels drets dels Infants” organitzada des del Projecte Educatiu de Barri (PEB MINA). Aquest any es va treballar al voltant del dret a la salut i es van organitzar diferents tallers, per a totes les edats, al voltant d’aquest dret. La festa va acabar amb un espectacle d’animació infantil a càrrec del grup "De Parranda", que a través de la música i la dansa va donar a conèixer els hàbits saludables. Aquest espectacles va ser possible gràcies a la col·laboració de Fundació la Roda. Podeu veure totes les fotografies al flikr del desdelamina.

Dilluns 30 l’Institut Fòrum 2004 va organitzar un campionat de Futvòlei, convidant a alumnes i famílies a participar.

Durant tota la setmana el CAP La Mina va organitzar un seguit d’activitats i tallers per apropar la salut als veïns i veïnes. Entre d’altres va haver-hi tallers de primers auxilis, activitats d’exercici físic al carrer, una taula rodona sobre salut i algunes xerrades.

També es va organitzar una sortida de “La Mina Camina” un projecte que ens convida a conèixer diferents punts de la comarca del Barcelonès, combinant cultura i hàbits saludables a través de l'exercici físic. Podeu anar seguint totes les activitats que fan al seu facebook on també trobareu fotografies i informació sobre les properes sortides.