Javier Pérez Andújar i les festes de La Mercè

Aquest any Javier Pérez Andujar, escriptor nascut a Sant Adrià el 1965, serà el pregoner de les festes de la Mercè a la ciutat de Barcelona.

Al desdelamina hem volgut dedicar un espai a aquest fet, ja que l'escriptor és una persona molt vinculada al nostre entorn i al nostre barri, i ens agrada especialment la seva forma de llegir i entendre realitats invisibilitzades.

Andujar, que és Premi Ciutat de Barcelona de mitjans de comunicació 2014, farà un pregó que parlarà de la vida dels barris, de llibres i de cultura popular, tres elements que ens defineixen i deixen de banda la imatge esbiaixada de la marca Barcelona.

Des de l'Ajuntament de Barcelona es fa una aposta per descentralitzar la festa major, i vol arribar a barris més perifèrics de la ciutat, barris on l'escriptor s'identifica, com el nostre veï Besòs, un barri de cultura popular com el mateix escriptor defineix. Ell mateix ha explicat que: "El pregón me pondrá cerca de las autoridades para hablar de la Barcelona real" i que això li suposa una gran responsabilitat.

 

Podeu rellegir algunes publicacions com:

> Área Besòs entrevista a l'escriptor adrianenc Javier Pérez Andújar

> Javier Pérez Andújar i la Biblioteca en streaming

> A la espera de Javier Pérez Andújar y su libro “Paseos con mi madre”

 

Notícies a d'altres mitjans:

> Vilaweb :: L'escriptor Javier Pérez Andujar serà el pregoner de la Mercè 2016

> El País :: Veranear es de pobres

> El País :: Javier Pérez Andújar será el pregonero de la Mercè

 

Programa de la Mercè 2016