Jugatecambiental al Parc del Besós

Aquest més de març el Parc del Besós comença amb la Jugotecambiental, un projecte de l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) adreçat al públic familiar, perquè a través del joc, el parc es converteixi en un espai d’aprenentatge i experimentació de la sostenibilitat ambiental.

 

 

Aquesta és una iniciativa promoguda per l'Àrea Metropolitana de Barcelona en col·laboració amb l'Ajuntament de Sant Adrià de Besòs i el Consorci de la Mina.

L'objectiu principal d'aquest projecte comú és que els parcs metropolitans esdevinguin un espai d'aprenentatge i experimentació a través del joc tenint com a fil conductor la sostenibilitat ambiental i el coneixement dels valors de l'espai públic contemplats en el Programa Metropolità d'Educació per a la Sostenibilitat (PMES) de l'AMB. 

Les activitats que es duen a terme (tallers, itineraris, visites guiades,…) estan desenvolupades per educadors ambientals amb experiència i adreçades fonamentalment a un públic familiar on es posen en valor la importància social, patrimonial i ambiental dels parcs així com també es promou el respecte per l'entorn i el civisme.

L'accés a la jugatecambiental i els seus serveis és gratuït, així com totes les activitats ambientals proposades a les famílies. En aquest espai trobareu activitats fixes com l'espai de joc i servei de préstec de material i activitats programades.

 

 

Actualment, ja hi ha 27 parcs metropolitants que compten amb una jugatecambiental. La del parc del Besòs està ubicada a La Capsa dels Jocs i es va posar en marxa ara fa un any amb un balanç molt positiu de participació i valoració per part de les famílies. La seva programació anual es reparteix en dues temporades, la de primavera que ara s’engega i la de tardor, entre els mesos de setembre i novembre.

 

 

Es pot gaudir de la Jugatecambiental del Parc del Besós tots els diumenges d’11 a 13h, fins el 7 de juny.

 

Per a més informació podeu consultar:

> Article consorci :: Aquest diumenge un extraterrestre visita la Jugatecambiental del parc del Besòs

> AMB :: Jugateques 

> AMB :: Jugar per aprendre