La biblioteca i la seva comunitat al Zagreb

Aquest passat mes de març la Biblioteca Font de la Mina va fer-se present a la ciutat croata de Zagreb.

 

Del 9 al 12 de març, Zagreb va acollir la reunió d'hivern de la Federació Internacional d'Associacions de Bibliotecaris i Institucions (IFLA) que aquest any va girar al voltant del tema "La interacció entre la biblioteca i la seva comunitat".

La directora de la Biblioteca Font de la Mina de Sant Adrià de Besòs, Montse Espuga, representant de la Xarxa de Biblioteques Municipals de la Diputació en la secció de Biblioteques Públiques, va ser l'encarregada d'explicar la tasca de l'equip humà de la biblioteca per donar resposta a les necessitats de la població de l'entorn i oferir una atenció personalitzada fins a convertir l'equipament en un referent cultural del barri.

La Biblioteca Font de la Mina, que va obrir les seves portes l'any 2009 i l'any 2015 va registrar 4.261 usuaris. Una xifra que augmenta any rere any, a causa de la capacitat d'aquesta per apropar-se als 13.000 veïns del barri.

Celebrem que l'experiència de la biblioteca al nostre barri, pugui ser un referent per a altres biblioteques arreu del món. Felicitem la tasca de tots els seus professionals i els animem a seguir treballant per consolidar un model de biblioteques proper a tothom.

Per a més informació

> Public Libraries Section – Mid Term Meeting

> La vessant social de la Biblioteca Font de la Mina al Zagreb