La bona educació té a veure amb l’ordre

Davant un públic format per una setantena de persones, el sociòleg Salvador Cardús va defensar l’ordre i l’organització com a base de la convivència i el civisme en tots els àmbits (personal, familiar i social).

Salvador Cardús, degà de la Facultat de Ciències Polítiques i Sociologia de la Universitat Autònoma de Barcelona, va ser a finals del mes d’octubre passat al barri de La Mina per fer una xerrada sobre convivència i civisme. En un acte organitzat per l’àrea d’Espai Públic del Consorci a través del seu equip d’Agents Cívics, que es va celebrar a la sala d’actes del, recentment inaugurat, Espai Cultural Font de la Mina.

3.JPG

Salvador Cardús assegura que l’incivisme és un mal etern i endèmic de les societats. I, explica que, Sòcrates, el gran mestre grec de la filosofia occidental, ja es queixava de la mala educació i la tirania dels joves de la seva època. Cardús recomana no fer dramatisme i intentar ser objectius quan parlem de les accions incíviques que ens envolten. Així, com evitar anar assenyalant bons i dolents.

Pots llegir la resta de l’article a la web del Consorci del Barri de La Mina.