La desescalada i la nova normalitat al CAP La Mina: #ICSfluencers explicat per Elisabet Carrera

  • Categoria de l'entrada:Dones / Societat

Durant la primera setmana de juliol, Elisabet Carrera, infermera i adjunta a Direcció del CAP La Mina, va mostrar la seva experiència a la iniciativa #ICSfluencers.

A través de les xarxes socials, l’Institut Català de la Salut dóna veu a professionals i ciutadania per a que expliquin el seu dia a dia i les seves tasques professionals en diferents territoris de Catalunya.

Arran de la pandèmia de la Covid-19, ha estat molt important que algú expliqués des de dins el funcionament del CAP La Mina (en aquest cas) i que donés aquesta visió de què pot arribar a fer un servei de Salut, per a que tota la ciutadania conegui tota la feina que s’estava fent; i tot el que han hagut de fer a partir del confinament.

La seva feina s’ha multiplicat; a contracorrent i gairebé sense descans. Carrera explica: “les infermeres realitzen diàriament proves PCR per a la detecció de la COVID-19, així podem tenir el diagnòstic en el menor temps possible”. Tanmateix no s’han deixat d’atendre totes les altres peticions de Salut: extraccions, pediatria, serveis administratius… i com a novetat, durant la pandèmia es va instaurar la consulta d’ecografies. 

Amb el hashtag #ICSfluencers ens ha presentat a moltes professionals que treballen al CAP La Mina i quina és la seva funció. Destaca també que es fan moltes visites a domicili, amb totes les garanties de seguretat i prevenció, per tal d’intentar “descongestionar” la visita física de la ciutadania cap al Centre d’Atenció Primària. Al les persones s’apropen al Servei de Salut per preguntar, demanar hora o per ser ateses, però amb la situació de desescalada i la nova normalitat s’ha intentat que la gent no s’apropi físicament, sinó que truqui per demanar cita prèvia. No tothom ho fa i costa de gestionar, però s’ha d’intentar fer per tal de prevenir qualsevol situació de contagi que es pugui donar i més tenint present que Sant Adrià de Besòs és una de les ciutats amb un índex més elevat de contagis de tot Catalunya.

Canvi en la direcció del CAP La Mina i activitat comunitària

Cal fer esment que també hem vist el canvi a la direcció del CAP La Mina. Itziar Amilibia és la nova directora (juntament amb Mariano Escribano i Elisabet Carrera formen l’Equip de Direcció) i agafa el relleu d’en Juantxo Mendive (a qui donem les gràcies des d’aquí per la seva dedicació). Us convidem a llegir l’entrevista que li vam fer al Juny del 2019, tot just fa un any i mig.

L’activitat comunitària del barri de la Mina va quedar-se apartada a causa del confinament i poc a poc va recuperant la seva intensitat dins d’aquesta anomenada nova normalitat. Carrera comenta: “No hi ha millor lloc per treballar que al barri de La Mina”, potser per aquesta intensitat i per compartir tant amb veïns/es i altres professionals; a fi de comptes per intentar fer d’aquest barri, un lloc millor on viure.