La Generalitat rebutja la idea d’augmentar el nombre de pisos de les Tres Xemeneies

  • Categoria de l'entrada:Espai públic

El futur de les Tres Xemeneies encara està per definir. Recentment, us informàvem de la nova proposta del Pla Director Urbanístic (PDU), que pretenia passar dels 1.844 pisos previstos en l’aprovació inicial del projecte a 1.959 habitatges. Un augment que no agradava a l’Ajuntament de Sant Adrià de Besòs ni a l’Ajuntament de Badalona i que finalment la Generalitat de Catalunya sembla que descarta.

Al 2020 es presentava un pla urbanístic per a la transformació de les 32 hectàrees dels terrenys que envolten les Tres Xemeneies i que afecten tant a Sant Adrià com a Badalona. A inicis de setembre d’aquest any, la Generalitat de Catalunya plantejava augmentar el nombre d’habitatges i reduir el tamany dels pisos de protecció oficial de lloguer després de l’alegació feta pel Front Litoral del Besòs, la societat que uneix als dos principals propietaris dels terrenys (Endesa i Metrovacesa). Una proposta que suposava l’increment de la densitat de població de la zona i que no agradava als ajuntaments implicats en el projecte.

Finalment, el Departament de Vicepresidència apunta a revertir l’increment d’habitatges. I serà el proper dilluns 26 de setembre quan l’Ajuntament de Sant Adrià de Besòs i el de Badalona votin a favor o en contra del PDU.