La Generalitat tanca el batxillerat a la Mina

El Barcelonès Nord no s’ha salvat de la retallada de grups de batxillerat que la Generalitat preveu amb vista al curs vinent. Tot i que la majoria de centres afectats se situen a Barcelona, a Sant Adrià també li ha tocat el rebre, ja que l’única línia de batxillerat que hi ha al barri de la Mina, a l’IES Fòrum 2004, deixarà d’existir a final d’aquest curs per la previsió de baixa demanda. El Punt ha publicat un article sobre aquesta situació.

Educació preveu l’eliminació del batxillerat a 13 instituts –majoritàriament situats a Barcelona– adduint que tenen una demanda mínima. Segons ha explicat el director de la zona educativa de Sant Adrià, Andreu Toneu, aquest seria el motiu pel qual la Generalitat està decidida a suprimir l’única línia d’aquest nivell educatiu que hi ha al barri de la Mina, la que s’imparteix a l’IES Fòrum 2004. Toneu ho justifica assegurant que, segons les previsions per a aquest centre, «hi haurà molt pocs alumnes que el curs que ve podran acreditar o voldran fer el pas de l’ESO al batxillerat».

 780_008_2885244_d4f5169a5a9a921bb1bac3aac370f08b.jpg

Aquest raonament es completa, segons fonts del departament, amb la intenció de la Generalitat de tancar les línies en què, com passa en aquest institut adrianenc, no es pot oferir el ventall d’assignatures optatives que pertoquen al batxillerat a causa de la baixa demanda de places.

Podeu llegir i comentar l’article sencer al web de El Punt.