La Mina, una història catalana

Una història catalana relata setze anys de la història del nostre país, en un recorregut que passa pel barri de La Mina, Nicaragua i el Pallars. Tres històries en una. Tres fronteres en un sol país: els Pirineus, els suburbis i les "amèriques".

Aquest dijous, s'estrena aquesta obra de Jordi Casanovas (recent Premi Ciutat de Barcelona) a la Sala Gran del Teatre Nacional de Catalunya.

Una història catalana: emigrants, immigrants i autòctons.
Senyores i senyors, benvinguts a vint anys de la nostra història, explicada des de la frontera. País per construir, famílies per conservar, empreses per créixer. La Mina, el Pallars, Nicaragua. Qui és el dolent, qui és el lleig i qui és el bo de la nostra història? Què ens ha dut a ser com som, a pensar com pensem ara, a creure el que creiem ara? Una família que lluita per no perdre casa seva, quan tots els veïns voldrien vendre la muntanya. Un traficant de droga dels carrers suburbials de Barcelona decideix que han de canviar de vida. Un veterà guerriller, que ha passat per les revolucions de Cuba, Bolívia i Xile, i que recala a Nicaragua on aconseguiran derrocar el dictador.

Pots consultar més informació a la web del Teatre Nacional de Catalunya.