L’alcaldessa de Sant Adrià, entrevistada a La Vanguardia: “Permeten que els clans s’apropiïn de La Mina”

  • Categoria de l'entrada:Societat

Cinc mesos després d’entomar el repte de l’alcaldia, Filo Cañete ha parlat sobre la situació del barri de La Mina i de Sant Adrià a La Vanguardia. L’alcaldessa es pronuncia sobre temes com el futur enderroc de l’edifici Venus, la qüestió de les drogues o la construcció d’un nou front del Litoral.

Imatge de Filo Cañete, alcaldessa de Sant Adrià, a La Vanguardia

L’entrevista concedida per Filo Cañete a La Vanguardia té contingut exclusiu per a subscriptores, però des del desdelamina us volem facilitar alguns fragments que ens semblen interessants perquè apel·len al nostre barri. Tal i com us vam compartir a la conversa que el nostre mitjà va tenir amb Filo Cañete durant el mes de maig, un dels temes que més l’amoïnen tenen a veure amb la qüestió de l’habitatge.

No tot passa per enderrocar uns pisos, és precís complementar-ho amb una bona gestió. Em refereixo a les famílies que van ocupar els pisos que anaven destinats a reallotjar als residents de Venus. Després de l’enderroc de Venus haurien d’enderrocar altres blocs que es van dissenyar des del barraquisme vertical”, explica l’alcaldessa.

Sobre el barri, Filo Cañete entra en detall: “L’Administració catalana hauria d’aportar aspectes diferenciadors i no només projectes que estigmatitzin el barri. […] Ens amoïna que el conflicte de La Mina s’expandeixi a altres barris, ja tenim conats al barri de Sant Joan.”

L’alcaldessa de Sant Adrià també ha parlat sobre el conflicte de les drogues al territori: “Estic indignada i em sento impotent. Que no em diguin que no saben qui domina el tràfic de droga de La Mina. Les actuacions contundents han de tenir continuïtat, no perquè ara s’hagi produït un tiroteig. […] Hi ha persones que han envellit en aquest context de delinqüència i ningú ha fe res per evitar-ho.”