L’anunci de mobilitzacions del veïns aconsegueix ressò als mitjans de comunicació

L’anunci de mobilitzacions que va sortir de l’assemblea que 150 afectats pels reallotjament del carrer va celebrar el passat 13 d’octubre, ha aconseguit bastant ressò a diferents mitjans de comunicació. Concretament es convoca a una manifestació el 24 d’aquest més davant el consistori adrianenc.

IMAG0014.jpg

El mitjà que més espai hi dedica és el setmanari La Directa. El periodista Nico Lupo aprofita la celebració de l’assemblea per fer un bon repàs de la situació a l’edifici del carrer Venus. També entrevista a la portaveu dels veïns, Paqui Fernández, que explica perquè molts veïns no estan d’acord de pagar els 30 o 35.000 euros que demana el Consorci per entrar als pisos nous: "La majoria de les persones que hi habiten són gent major de 65 anys que viuen de l’ajuda del PIRMI". El col.lectiu Ronda, cooperativa d’advocats que assessora els afectats, i que defensa les tesis del "pis per pis", es lamenta del silenci administratiu que ha acabat portant a aquestes mobilitzacions.
Acaba l’article amb dades estadístiques : "el 20% de la població és analfabeta, i només el 1% dels joves obtenen el títol de batxillerat. En algunes escoles, la tassa d’absentisme escolar arriba fins a un esgarrifós 80%." 

Les veïnes de La Mina es neguen a pagar 30.000 euros per ser reallotjades

 

El Punt Avui, en la seva edició de Sant Adrià del Besòs, també s’en fa ressó i amplia la noticia amb declaracions de Gregorio Belmonte: "qualifica la situació dels veïns de “neguit comprensible”. Recorda que des del 2002, quan es va aprovar el pla de transformació, “queda clar que els veïns han de pagar”. Ara bé, assegura que treballen per trobar una solució de “reallotjament que no els condemni”

Veïns de la Mina acorden protestar al carrer

BTV també hi dedica un vídeo. Entre imatges dels pisos nous acabats ja de construir que haurien d’acollir els reallotjats, fonts dels veïns i dels advocats es queixen de la deixadesa de l’ajuntament que està afectant la qualitat de vida dels 240 veïns de l’edifici del carrer Venus.

 

www.btvnoticies.cat

Per últim, el rotatiu ABC, reprodueix una nota de l’agència EFE que també informa del cas i anuncia les mobilitzacions pel pròxim 24.

Noticia a ABC.es