L’equip de futbol aleví de La Mina, campió de Catalunya

  • Categoria de l'entrada:Educació

El passat dissabte 15 de juny l’equip de futbol sala aleví de L’institut La Mina escola es va convertir en campió de Catalunya. L’equip està compost per alumnes que estant cursant 6è de primària: l’Antonio Jiménez, el Moisés Fernández, l’Antonio Borja, en Manu Patel, el Javi Heredia, José Amaya, Juan Hernández i el Jordi Vigo. Aquest equip és dirigit per un dels mestres de la institució, en Genaro Llagaria.

Així doncs, dissabte l’equip de l’institut escola va guanyar a l’equip del Barça amb un resultat de 4-3 a la final del campionat dels Jocs Esportius de Catalunya que es va celebrar el dia 15 a Tortosa després de jugar més de 30 partits.

L’equip de futbol es va crear amb l’objectiu de combatre l’absentisme escolar i reforçar els vincles escola-famílies mitjançant els valors que aquest esport, el futbol, proporciona.

Aquesta victòria ha estat, sens dubte una gran alegria pels infants, l’escola i sobretot pel barri i la comunitat gitana. “És un orgull per a tot el barri i per a l’escola”, ha afirmat l’entrenador i tutor, Genaro Llagaria, en una entrevista concebuda al programa ‘bàsics’.

Els guanyadors van manifestar que els nervis per jugar contra un equip com el Barça hi eren però que estant molt contents d’haver guanyat.

“Cuando el árbitro pitó el final del partido nos pusimos muy contentos y empezamos a cantar ‘¡campeones!’ de alegría, pero primero saludamos y dimos la enhorabuena al Barça, porque hay que saber jugar, perder y ganar, y lo primero es el compañerismo“.

El desdelamina.net felicita l’equip així com la tasca feta per l’entrenador i l’Institut Escola.

Per saber-ne més: enllaços a Beteve, elPeriódico, i la web de l’Institut Escola La Mina