Les dones, protagonistes a les terceres sessions del Identitats i Miralls

  • Categoria de l'entrada:desdelamina

L’experiència avança i el viatge és cada vegada més intens i més profund. Les participants del Identitats i Miralls s’han capbussat en les terceres sessions de l’edició. Els nervis, més calmats, ja deixen pas a la seguretat i al treball amb perspectiva. La mirada crítica guanya protagonisme i les reflexions són cada vegada més interessants.

Imatge de les terceres sessions del Identitats i Miralls 2019

La Cristina, l’Alba i la Laura estaven “entusiasmades i impacients” de trobar-se amb un col·lectiu desitjat per a elles: l’Espai familiar les esperava amb mares i infants del barri. “Els nervis tan evidents en les primeres sessions anaven minvant en aquesta, gràcies a que cada cop hem anat analitzant les notícies amb més facilitat”, ens expliquen.

Les sorpreses, tot i així, continuen apareixent: “Ens trobàvem sobtades i intrigades per la varietat de perspectives que van donar les mares, en funció de la situació de cadascuna, però totes amb una mateixa finalitat, els seus fills”. 

Imatge de les terceres sessions del Identitats i Miralls 2019

En format carta, la Sandra i el Miquel es dirigeixen a la Marisol, una de les participants del projecte Servei d’Atenció a les Famílies, de PES La Mina: “Ens has posat al dia res més entrar per la porta de com és el barri i la teva perspectiva cap a ell, no has deixat de somriure mentre ens explicaves una sèrie d’anècdotes que t’havien anat succeint al llarg de la teva vida, i no obstant això, pel que ens has transmès, hem sabut llegir entre línies que encara que el barri vagi, al teu parer, en decadència, l’esperança la tens pel fet d’haver viscut 50 anys en La Mina.”

D’experiències personals i superació ens parlen sobre aquesta trobada, on van analitzar el valor i la tasca de l’esport al barri.

Imatge de les terceres sessions del Identitats i Miralls 2019

Veteranes ja en aquesta experiència, Les Adrianes van acollir a la Tama i la Soukaina en el seu local, i la cohesió i l’ambient de grup va ser una de les percepcions que les nostres participants més van captar: “Cadascuna d’elles va entrar d’una manera diferent i per diferents raons, però totes s’estimen d’una manera especial i es respecten. Cadascuna de les seves històries, tant personals com a nivell general, ens va posar la pell de gallina per la unió que s’ha acabat creant. La relació que s’ha establert entre elles és una de les coses que més ens va emocionar i que més felices ens va fer.”

Aquestes han estat les penúltimes sessions de servei d’aquesta edició del Identitats i Miralls. Totes elles protagonitzades per noms i històries de dones del nostre barri. El viatge és a punt d’arribar a bon port i les nostres aprenents continuen omplint la maleta d’anècdotes i experiències.