Les propostes antimasclistes de Sant Adrià pel 25N

S’acosta el 25N i la programació de Sant Adrià de Besòs es vesteix de lila. Tot i que l’antimasclisme i la lluita contra les violències hauria d’estar present en tot el calendari, novembre destaca per fer més evident que construir una societat justa, feminista i antimasclista és cosa de totes. En aquest article, us compartim algunes de les propostes i activitats que diferents serveis i entitats de la ciutat estan posant en marxa pel Dia Internacional contra les violències masclistes.

El proper 16 de novembre el CIOD (Centre d’Informació i Orientació de les Dones) dinamitzarà una xerrada gratuïta sobre violències masclistes. En aquesta trobada, es compartiran eines legals per fer front a la violència sexual en els diferents àmbits: escolar, familiar, oci, esportiu i laboral. Per participar, cal inscriure’s prèviament enviant un correu a infodonaciod@sant-adria.net o de manera presencial.

El Centre Juvenil El Polidor també ha preparat una programació especial pel mes de novembre. Tallers de twerking per a jove per descobrir el cos i alliberar-nos, taller d’autodefensa, xerrades sobre la prevenció de la violència masclista en l’àmbit digital, tallers de pancartes reivindicatives o cineforum entorn a la pel·lícula “Quiero ser como Beckam” estan entre les activitats previstes.

El mateix 25 de novembre el Polidor sortirà al carrer en una trobada reivindicativa amb escoles i instituts a la Plaça de la Vila. A les 12h, actuacions, lectura de manifest… i molt més!

Des de l’Ajuntament de Sant Adrià de Besòs també s’ha elaborat un programa d’activitats pel 25N que es desenvoluparà durant tot aquest mes i començarà el 9 de novembre amb el taller Vestim el barri de lila contra la violència vers les dones, que tindrà lloc al Centre Cultural Besòs. 

Aquest és un article viu i en constant actualització. Si des dels vostres projectes voleu aprofitar la publicació per donar a conèixer les vostres propostes antimasclistes, feu-nos-ho saber escrivint-nos a info@desdelamina.net o a través de les xarxes socials!