Lliurament de premis punt Zona Jove

Divendres dia 22 es donaran els premis del I Concurs de punts de llibre que ha organitzat el Programa de dinamització juvenil, Zona Jove, posat en marxa el mes de gener passat.

L’acte de lliurament dels tres primers premis, una camera de fotos digital pel primer i un discman pel segon i tercer, es farà a la parròquia del barri, a partir de les 6.00 de la tarda.

Han participat 34 joves de 15 i 16 anys. Tots del Col·legi Sagrat Cor, la majoria del barri de la Mina. Zona Jove editarà 5.000 punts de llibre inspirats en l’obra guanyadora per promocionar aquest servei que es proposa preparar una oferta estable d’activitats de lleure destinades als joves comptant amb la seva participació, propostes i interessos. Zona Jove es dirigeix a nois i noies d’entre 12 i 20 anys del barri de la Mina.

En tota comunitat de barri és saludable que els diversos col·lectius que la formen participin i siguin protagonistes de la seva vida. Sota aquest principi treballa el projecte de dinamització juvenil. S’ha començat per contactar amb grups i entitats amb iniciatives destinades als joves de la Mina, i conèixer la seva realitat. Es constata que un nombre important estan desvinculats del barri i tenen els seus espais de lleure i activitats fora.

Perquè un barri es cohesioni en un teixit social ha de tenir la implicació dels seus veïns, i els joves són un element bàsic i necessari per a l’enfortiment de la comunitat. Aquesta els ha de deixar espai i protagonisme per garantir el futur de la pròpia comunitat, i els joves han d’ocupar-lo i jugar un paper rellevant. El projecte Zona Jove es posa en marxa amb aquests objectius.