Mès habitatges protegits a la Mina

Aquesta setmana ha tingut lloc el ple municipal corresponent al mes de juliol. Dels punts aprovats en destaca el referent a la densitat de les illes d’habitatge protegit al barri de la Mina i la moció de tots els grups municipals per promoure la instal.lació i l’ús del programari lliure.

Així, el ple ha aprovat una modificació del pla de reordenació de la Mina, que determina que a les parcel.les destinades a pisos socials s’hi poden construir 1.097 nous habitatges. El sostre total d’aquests parcel.les és de 44.722 m2, repartits en 9.180 m2 de sostre destinat a activitats i 34.912 m2 de sostre destinat a habitatge. Un total de 34.024 m2 estan sota protecció de règim general i 888 m2 són d’habitatge lliure.

Aquesta modificació respon, sobre tot, a la necessitat d’ajustar les mides dels pisos dels afectats pel pla que s’han de reallotjar amb la dels de protecció oficial. La mitjana de superfície dels futurs pisos s’ha reduït, llavors, a 75 metres quadrats. D’aquesta manera es faciliten les condicions pel procés de reallotjament.

Per una altra banda, els partits de l’Ajuntament treballaran per difondre i instaurar el programari lliure, o copyleft (oposat al copyright) a l’administració local.

Així mateix, el ple municipal ha aprovat un conveni amb el departament de Medi Ambient de la Generalitat per rehabilitar els números 1, 3 i 5 del carrer Dr. Fleming. Tenen deficiències als soterranis i a les façanes. El pressupost és de 478.544 euros.