Neix l’associació “Un Present per un Futur”, per l’apoderament de joves gitanos

Un grup de joves del barri s'ha organitzat per crear l'associació "Un Present per un Futur", una iniciativa que busca l'apoderament i la implicació del col·lectiu a La Mina.

      

 

"Un Present per un Futur" és el resultat del treball i la motivació d'un grup de joves de La Mina. L'associació neix amb l'objectiu d'apoderar al col·lectiu juvenil del barri i de crear un nou motor de transformació social.

L'entitat s'ha originat a partir del projecte Nodos, que, impulsat per la Generalitat de Catalunya i l'Obra Social La Caixa, ha facilitat la trobada de joves del barri amb la finalitat de treballar en la detecció de necessitats i reptes. Fruit d'aquests encontres i amb l'ajuda d'un equip de psicòlegs, el col·lectiu ha analitzat els objectius més rellevants del territori i s'ha coordinat per crear aquesta nova associació.

La iniciativa pretén esdevenir un motor de canvi i aglutinar joves que s'impliquin i ajudin a millorar les seves pròpies possibilitats de futur. "Un Present per un Futur" tot just arrenca però ja ha començat a treballar en les primeres accions.