No has visitat el poliesportiu del barri de la Mina?

El Club de lluita de la Mina ja s’ ha traslladat i ha començat a entrenar-s’hi.

El Consorci del barri de la Mina va fer lliurament el mes d’agost passat del nou equipament polisportiu del barri a l’ajuntament de Sant Adrià de Besòs. El departament d’esports del consistori està estudiant una data per fer-ne la inauguració oficial.

El nou polisportiu de la Mina ha rebut el nom de Zona esportiva la Mina, i s’ha construït al nou tram del carrer Llevant (cantonada amb l’avinguda Manuel Fernández Márquez), en una parcel·la als límits del barri que pertany a la nova zona urbanitzada guanyada amb la desaparició de l’antic polígon industrial.


[Foto: Consorci del Barri de la Mina]


[Foto: Consorci del Barri de la Mina]

Es tracta d’una àmplia instal·lació pensada per acollir les principals activitats esportives del barri, la lluita, el futbol i la petanca; a més, d’altres activitats esportives i socials. L’edifici té una estructura flexible que permetrà anar incorporant nous usos i programes relacionats amb l’esport i la vida social del barri. L’entrada principal dóna accés a l’àrea de vestidors i des d’allà s’arriba a la pista polisportiva interior de 45 per 27,5 metres que se subdivideix en tres pistes de bàsquet. Aquí s’hi poden jugar partits de diverses disciplines en pista coberta, i gràcies a les grades retràctils que s’hi han col·locat donar cabuda a un públic de 140 espectadors. A la planta baixa també és on ha quedat ubicada la zona de gimnàs per a les activitats esportives generals.


[Foto: Consorci del Barri de la Mina]

El Club de lluita de la Mina ja s’hi ha traslladat i ha començat a entrenar-s’hi en una instal·lació pròpia situada al primer pis, on també hi ha la cafeteria i des d’on s’accedeix a la graderia. Ja a l’exterior, hi ha la pista de futbol 7 de 53 per 35 metres, amb les seves grades; el local social del Club de petanca, i vuit pistes per jugar-hi de 15 per 3,5 metres cadascuna. Pel que fa al codi d’acessibilitat, tots els blocs de serveis higiènics disposen d’un bany adaptat i és possible fer el recorregut per a tot el recinte a través de passos amples, rampes i ascensors.

L’edifici del nou polisportiu del barri de la Mina és obra dels arquitectes David Bochaca i Marc Forés de l’Estudi Vèrtex d’arquitectura de Barcelona i substitueix l’antic equipament enderrocat per poder construir una rambla que ha de donar connexió i obertura al barri. L’obra, que ha durat poc menys d’un any i mig, va començar la primavera de l’any passat i ha tingut un cost de 4,2 milions d’euros, part dels quals ha finançat la Unió Europea amb els fons regionals.