Nou cicle de Concerts de Tardor pels aficionats a la música

Les actuacions musicals tindran lloc a les 20.30 hores i, excepcionalment, el tercer concert es farà al Casal de Cultura.

Aquest mes de novembre arriba la XIXè edició del cicle de Concerts de Tardor que des de fa uns anys se celebra a la nostra ciutat, a la sala d’actes del col·legi Sant Gabriel (c. de Ricart). Enguany, les actuacions musicals tindran lloc a les 20.30 hores i, excepcionalment, el tercer concert es farà al Casal de Cultura .

El mestre Joan Palet i Dalmases amb l’Orquestra de Cambra d’Amics dels Clàssics ha preparat quatres programes prou atractius com per no perdre-se’n cap.

Avui, 6 de novembre, es commemoraran els 400 anys dels estrenes de la primera òpera de la història de la música, Orfeo, del compositor italià Claudio Monteverdi. Hi haurà fragments d’òperes i tres àries cantades amb la càlida veu del baríton barceloní Salvador Molins.

El 13 de novembre es farà un repàs de la relació que el pintor i escriptor Santiago Rusiñol va mantenir amb la població de Sitges. Coneixerem curiositats de la seva vida i gaudirem de músiques de compositors de diferents països coetanis d’en Rusiñol.

El tercer concert amb el nom de El pes de la memòria, proposa un recorregut per les petites histories dels ciutadans i ciutadanes de Sant Adrià, abans, durant i després de la guerra, al voltant del refugi de la placeta Macià, en el barri de Sant Joan Baptista. Tindrà lloc el 20 de novembre i se celebrarà a la sala gran del Casal de Cultura (c. del Carme, 22). En aquesta ocasió, comptarà amb la col·laboració extraordinària de la Coral Sant Adrià i els comentaris de Jordi Vilalta, dinamitzador del refugi.

El cicle finalitzarà el 27 de novembre amb un repertori d’obres de diferents gèneres, cançons infantils, música ballable, clàssica i algun fragment d’òpera. Totes les peces tenen com a denominador comú que parlen de parelles, duets o elements contraris (el sol i la lluna, el dia i la nit, la Bella i la Bèstia i d’altres parelles famoses). Aquesta darrera cita comptarà amb els oboès solistes de l’OBC, Lola Chiralt i José Juan Pardo.