Nou participants a la novena promoció del Identitats i Miralls

Al desdelamina.net, s’està tornant a escalfar la màgia: arrenca una nova edició del Identitats i Miralls. I ja en van nou… Com nou són també les participants que aquest any s’egrescaran en aquesta nova aventura. Us les presentem!

Fa unes setmanes, anàvem a les aules de Treball Social de la Universitat de Barcelona a explicar a les alumnes què és l’Identitats i Miralls i perquè les convidàvem a formar part d’aquesta experiència d’Aprenentatge i Servei. I el passat dimecres rebíem, a casa i al barri, a les nou participants que començaran el viatge amb nosaltres.

Ja són nou les edicions que compartim amb les estudiants de l’assignatura de Comunicació i Documentació. Però cada promoció és tan diferent com il·lusionant. I això ens fa continuar creient en aquesta proposta.

Al llarg dels mesos de novembre i desembre, les participants del Identitats i Miralls s’aproparan a la comunitat i al territori per conèixer-lo, entendre’l, deconstruir prejudicis i estereotips i transformar la mirada. I ho faran posant l’èmfasi en com els mitjans de comunicació han ajudat a forjar aquests estigmes sobre totes nosaltres, les que convivim o treballem en el barri i les que no han gaudit encara de l’oportunitat d’aproximar-s’hi.

Amb la col·laboració del veïnatge, les entitats i les professionals que treballen a La Mina, les participants del Identitats i Miralls reflexionaran entorn a la creació de les identitats personals i comunitàries a través de l’anàlisi de notícies. Una experiència que convida a descobrir la imatge que els mitjans han dibuixat sobre el barri per aterrar-la a la realitat.

Identitats i miralls és una oportunitat per avaluar l’impacte dels mitjans de comunicació en la construcció social de La Mina, per conèixer l’imaginari col·lectiu que els propis veïns tenen sobre la seva realitat i per educar en l’anàlisi crític a les persones participants del projecte.

La Georgina Vidiella, el Jordi Simelio, la Carla Francés, la Carla Rubio, l’Andrea Galan, l’Andrea Gimeno, la Laia Flores, la Mònica García i la Jane Nduku s’endisen en aquesta proposta. Per parelles, cada dimecres, es trobaran amb diferents col·lectius per deixar-se sorprendre i emmirallar. I ens ho explicaran a través del bloc de l’experiència Identitats i Miralls per permetre’ns observar, com d’es duna petita finestra, tot el que viuen en cada sessió de servei.

Nervis, esperança, motivació, moviment. L’Identitats i Miralls sempre ens desperta. I estem encantades de tornar a obrir les portes a l’APS, que enguany torna amb un format de presencialitat total.

Des de l’altra banda de la xarxa, us animem a llegir-les. I si viviu o treballeu al barri i us engresca la proposta, no dubteu en escriure’ns si voleu participar-hi com a col·lectiu. Podeu fer-ho a través del correu info@desdelamina.net.