Objectiu Venus celebra el seu primer any i les revoltes continuen

  • Categoria de l'entrada:desdelamina

Ja fa un any d’aquella roda de premsa per anunciar el #GoteoxVenus, d’aquella il·lusió nerviosa, de la intuïció tímida de saber que alguna cosa gran estava a punt d’arribar i de l’inici de l’onada mediàtica que encara avui ens acompanya. El 5 de novembre vam celebrar el primer aniversari d’Objectiu Venus i per commemorar-ho vam organitzar una (Re)volta confinada amb Òmnium Cultural.

365 dies després de donar el tret de sortida al crowdfunding #GoteoxVenus, ens venia molt de gust convidar-vos de nou al barri, obrir les fronteres invisibles del nostre territori i compartir les lluites que avui són vives. I vam decidir fer-ho en format (Re)volta, una proposta d’Òmnium Cultural que pretén recuperar la memòria individual i col·lectiva de barris com el nostre.

Les (Re)voltes d’Òmnium són passejades guiades en grup per barris o pobles, similars a les Cartografies Sensibles del desdelamina.net. Tenen com a fil conductor els relats vivencials de les persones i entitats protagonistes de les lluites i processos de transformació social que hi han tingut lloc. En aquestes, les participants dialoguen sobre les experiències i emocions viscudes i evocades en la ruta.

I sota aquesta idea, hem organitzat una (Re)volta al barri de La Mina sota tres eixos temàtics: imaginari col·lectiu, identitat gitana i edifici Venus.

En aquesta (Re)volta al barri de La Mina vam participar des del desdelamina.net acompanyades de dues veïnes referents a la comunitat. Es tracta de la Paqui Perona, gitana i treballadora a la Fundació Surt, i la Paqui Jiménez, portaveu del veïnatge afectat per l’edifici Venus.

En aquesta trobada, que es va fer en format virtual per la Covid-19 a través del canal de Youtube d’Òmnium Barcelonès Nord, es va obrir el barri des de les pròpies perspectives amb l’objectiu de facilitar altres mirades i altres discursos entorn la nostra realitat.

Podeu disposar de tota la (Re)volta confinada al barri de La Mina a través del canal de Youtube d’Òmnium Barcelonès Nord. També us aconsellem fer un cop d’ull al fil de Twitter publicat per @objetivovenus i al fil de Twitter d’@omniumbdn.