Parlem sobre drogues a la VI Trobada d’Energies Comunitàries

  • Categoria de l'entrada:Espai públic

No era pas la primera vegada que participàvem d’unes jornades d’Energies Comunitàries. A finals del 2017, ho fèiem per parlar sobre el paper del desdelamina.net en la tasca comunicativa dins de la comunitat. I en aquesta ocasió, ens sentíem convidades a l’encontre de la Franja Besòs de Sant Andreu per xerrar sobre seguretat, convivència i sentit de pertinença de barri.

La Mina i les drogues: aquest era el binomi que vam analitzar a fons en el nostre mitjà durant el 2016. Una treball d’investigació i aprofundiment que ha esdevingut punt d’interès per a les recents jornades d’Energies Comunitàries: un espai de intercanvi i coneixement on diferents serveis i entitats han presentat les seves experiències de cohesió i lluita contra l’exclusió social.

Imatge de les jornades d'Energies Comunitàries 2019

Del 21 al 30 de març, al llarg de la ciutat s’han desenvolupat espais de diàleg i d’intercanvi per connectar i generar nous sabers. I en el nostre cas, vam participar de la trobada del dimecres 27 de març, al Centre Cívic Baró de Viver, en una jornada on el concepte de “seguretat humana” es va posar a l’epicentre del col·loqui per fer visibles propostes de convivència en positiu que no passin exclusivament per processos policialitzats.

En aquest marc, “Sota, cavall i rei”, el nostre especial sobre drogues al barri de La Mina, va tenir un espai de discurs i debat, on vam presentar la proposta de treball, el procés de investigació i l’impacte en la comunitat, així com les conclusions de l’experiència. Les idees claus de la xerrada les podeu consultar en el fil que vam crear al nostre perfil de Twitter!

Imatge del tema de fons "Sota, cavall i rei"

Des del desdelamina.net, valorem molt positivament la participació en aquest tipus d’esdeveniments i us animem a formar-ne part per construir plegades un teixit de connexions i coneixements.

En aquest cas, si us vau perdre les jornades i voleu saber com es va desenvolupar la VI Trobada d’Energies Comunitàries, feu un cop d’ull al seu compte Twitter o seguiu el hashtag #EnergiesFranjaBesòs!