Pinxos a La Mina

La setmana vinent el centre cultural de Barcelona Euskal Etxea i el projecte desdelamina fem una col·laboració per conèixer i reconèixer La Mina. Durant tres dies el barri es convertirà en un Txoko.

Aquesta setmana basco-minera tindrà tres activitats organitzades de forma conjunta, que permetran conèixer el barri des de diferents prismes.

El dijous 20 d'octubre a les 19 h (al centre Euskal Etxea) :: Projecció 15 anys a Venus. Aquest és una pel·lícula documental, de Mariona Giner i Sergi Pujolar, dos fotògrafs independents compromesos amb el barri, amb ganes de donar a conèixer una realitat de responsabilitat col·lectiva. La pel·lícula va ser filmada durant l'any 2015 i retrata la problemàtica de l'habitatge que el barri pateix des del primer moment, acompanyant diversos veïns afectats durant la seva lluita per la dignitat. Venus és un dels principals edificis afectats pel Pla de Transformació del barri de l'any 2000.

 

Divendres 21 d'octubre a les 19 h (al centre Euskal Etxea) :: Inauguració exposició La Mina. Des del projecte desdelamina amb la col·laboració i implicació de la fotògrafa Ester Molera hem organitzat una petita exposició que retrata la gama cromàtica de La Mina.

Dissabte 22 d'octubre de 10 a 13 h (al barri La Mina) :: Cartografia Sensible cont@mina. La idea de la cartografia és la de fer un recorregut pel barri amb diferents parades. En cada parada un periodista convidat exposarà un text/relat/notícia que ens serveixi com excusa, per poder generar debat entre els assistents. Aquest text ens haurà de conduir a la reflexió de com el relat dels fets influeixen als lectors i a la percepció que aquest tenen sobre una notícia concreta. Contem amb la col·laboració dels periodistes Helena Lopez Vallejo, Jordi Ribalaygue, Andreu Merino i Enric Borrás.

 

Us convidem a parcipar en aquesta proposta que garantim agradarà a tots les paladars. Si voleu participar de l'activitat o rebre més informació, podeu contactar amb nosaltres a través del correu electrònic info@desdelamina.net, amb l'assumpte cont@Mina.

Agur